selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
#helppoarki

#helppoarki

Laske rima sopivan alas!

Apua arjen sankareille


Kun arkipäivät ovat aikatauluja täynnä, keittiö ja ruoanlaitto saattavat kuulostaa lähinnä kirosanoilta. Ota arki keittiössä haltuun asettamalla rima riittävän alas.

 • Osta valmista. Onko joku joskus sanonut, että vain itsetehty on hyvää. Puppua. Kauppojen valmiruoissa on paljon loistavia vaihtoehtoja. Tässä suosikkejamme:
  • Purkkihernekeitto. Arjen pelastaja, terveellinen ja tavallisesti lasten mieleen. Halpa. Väitämme, että jos jossain kannattaa oikaista niin tässä.
  • Kalapuikot. Helppo ja nopea, yleensä suosittu lasten parissa. Mikä parasta,Sydänmerkki-vaihtoehtoja löytyy lukuisia. Ja jos kala ei ole teidän perheen vaihtoehto, pihvejä ja pyöryköitä, kasvis- ja lihaversioita löytyy Sydänmerkin valikoimista koko joukko.
  • Valmis perunamuussi. Toimii monen kanssa, kuten niiden kalapuikkojen. Sydänmerkki-vaihtoehdot löydät tästä.
  • Valmiskastikkeet ovat oivallisia arjen apureita. Eivät ehkä halvimpia, mutta kun tarvitaan ripeitä liikkeitä keittiössä, liputamme valmiskastikkeiden puolesta.
 • Hyvän aterian määritelmä kannattaa miettiä uudestaan. Pyri siihen, että aterialla on kasviksia, jotain proteiinipitoista ja jotain hiilihydraattipitoista. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että aterialla on porkkanaa, täysjyväpastaa ja raejuustoa. Monimutkaisten salaattien ja tuntien kokkailun sijaan kannattaa panostaa erilaisiin lohkottuihin kasviksiin!
 • Kun kokkaat, kokkaa isosti. Tee lasagnea tupla- tai triplamäärä ja laita osa pakastimeen. Voimme luvata, että ajatus lämmittää jo päivällä kun muistat, että päivällinen löytyy pakastimesta. Jos pakastinta ei ole, isompi ruokamäärä vapauttaa ruoanlaitosta heti pariksi päiväksi. Reseptivinkkejä löydät täältä.
 • Tuumasta toimeen. Alla muutama arkea mullistava resepti ;)

Minimunakkaat

Mukimakaroni ja tapaskasvikset

Kanawokki

Kanawokki

Kalapuikkoburger

Maailman helpoin kalakeitto

Perhearki - hallittua sirkusta

Perhearki lipsuu helposti suorittamisen puolelle, kun tunteja on päivässä rajattu määrä ja to do -lista loputon. Epätäydellisyyden hyväksyminen on oiva arjen apuri, mutta konkreettisempiakin neuvoja löytyy. Neuvokas perhe sivustolta löydät vinkkejä mm. arkirutiineihin, tunnetaitojen kehittämiseen, lapsen nirsoiluun, olohuonesirkukseen ja lapsillekin sopiviin mindfullness harjoituksiin.

Tutustu Neuvokasperhe.fi sivustoon.