Helpotusta arkiruokailuun

Laske rima sopivan alas!

Apua arjen sankareille

Kun arkipäivät ovat aikatauluja täynnä, keittiö ja ruoanlaitto saattavat kuulostaa lähinnä kirosanoilta. Ota arki keittiössä haltuun asettamalla rima riittävän alas.

Tässä muutama vinkki avuksesi:

 • Hyvän aterian määritelmä kannattaa miettiä uudestaan. Pyri siihen, että aterialla on kasviksia, jotain proteiinipitoista ja jotain hiilihydraattipitoista. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että aterialla on porkkanaa, täysjyväpastaa ja raejuustoa. Monimutkaisten salaattien ja tuntien kokkailun sijaan kannattaa panostaa erilaisiin lohkottuihin kasviksiin!
 • Kun kokkaat, kokkaa isosti. Tee lasagnea tupla- tai triplamäärä ja laita osa pakastimeen. Voimme luvata, että ajatus lämmittää jo päivällä kun muistat, että päivällinen löytyy pakastimesta. Jos pakastinta ei ole, isompi ruokamäärä vapauttaa ruoanlaitosta heti pariksi päiväksi.

Sydänmerkin reseptivinkkejä löydät täältä.

Osta puolivalmista ja valmista

Onko joku joskus sanonut, että vain itsetehty on hyvää? Puppua. Kauppojen valmisruoissa on paljon loistavia vaihtoehtoja. Tässä suosikkejamme:

 • Purkkihernekeitto. Arjen pelastaja, terveellinen ja tavallisesti lasten mieleen. Halpa. Väitämme, että jos jossain kannattaa oikaista niin tässä.
 • Kalapuikot. Helppo ja nopea, yleensä suosittu lasten parissa. Mikä parasta, Sydänmerkki-vaihtoehtoja löytyy lukuisia.
 • Jos kala ei ole teidän perheen vaihtoehto, kasvispihvejä ja -pyöryköitä ja lihaversioita löytyy Sydänmerkin valikoimista koko joukko.
 • Valmis perunamuussi. Toimii monen kanssa, kuten niiden kalapuikkojen. Löydät tästä Sydänmerkki-vaihtoehdot.
 • Tylsä kokkiveitsi? Ei hätää, valmiiksi pilkotut kasvikset löytyvät monessa muodossa kaupan pakkasesta.
 • Valmiskastikkeet ovat oivallisia arjen apureita. Eivät ehkä halvimpia, mutta kun tarvitaan ripeitä liikkeitä keittiössä, liputamme valmiskastikkeiden puolesta. Muista vain tsekata, että ruokaan ei livahda liikaa suolaa.

Tuumasta toimeen! Tässä superhelpot ohjeet.

Alla linkki muutamaan arkea mullistavaan reseptiin ; )

  Minimunakkaat

  Mukimakaroni ja tapaskasvikset

  Kanawokki

  Kanawokki

  Kalapuikkoburger

  Maailman helpoin kalakeitto

  Perhearki - hallittua sirkusta

  Perhearki lipsuu helposti suorittamisen puolelle, kun tunteja on päivässä rajattu määrä ja to do -lista loputon. Epätäydellisyyden hyväksyminen on oiva arjen apuri, mutta konkreettisempiakin neuvoja löytyy. Neuvokas perhe sivustolta löydät vinkkejä mm. arkirutiineihin, tunnetaitojen kehittämiseen, lapsen nirsoiluun, olohuonesirkukseen ja lapsillekin sopiviin mindfullness harjoituksiin.

  Tutustu Neuvokasperhe.fi sivustoon.