Helpotusta arkiruokailuun

Laske rima sopivan alas!

Apua arjen sankareille

Kun arkipäivät ovat aikatauluja täynnä, keittiö ja ruoanlaitto saattavat kuulostaa lähinnä kirosanoilta. Ota arki keittiössä haltuun asettamalla rima riittävän alas.

Tässä muutama vinkki avuksesi:

 • Hyvän aterian määritelmä kannattaa miettiä uudestaan. Pyri siihen, että aterialla on kasviksia, jotain proteiinipitoista ja jotain hiilihydraattipitoista. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että aterialla on porkkanaa, täysjyväpastaa ja raejuustoa. Monimutkaisten salaattien sijaan panosta pilkottuihin kasviksiin ja hedelmiin, jotka maistuvat lapsille usein paremmin.
 • Kun kokkaat, kokkaa isosti. Tee lasagnea tai keittoa tupla- tai triplamäärä ja laita osa pakastimeen. Jo päivällä hymyilyttää, kun muistat, että päivällinen löytyy pakastimesta. Jos pakastinta ei ole, isompi ruokamäärä säilyy jääkaapissa ja vapauttaa ruoanlaitosta lähipäiviksi.

Sydänmerkin reseptivinkkejä löydät täältä.

Osta puolivalmista ja valmista

Onko joku joskus sanonut, että vain itsetehty on hyvää? Puppua. Kauppojen valmisruoissa on paljon loistavia vaihtoehtoja. Tässä suosikkejamme:

 • Purkkihernekeitto. Edullinen arjen pelastaja, terveellinen ja yleensä lastenkin mieleen.
 • Kalapuikot. kasvispihvit tai lihapullat - helppoja, nopeita ja kaikille maistuvia. Mikä parasta, Sydänmerkki-vaihtoehtoja löytyy lukuisia.
 • Valmis perunamuussi. Toimii monen kanssa, kuten niiden kalapuikkojen. Löydät tästä Sydänmerkki-vaihtoehdot.
 • Tylsä kokkiveitsi? Ei hätää, valmiiksi pilkottuja kasviksia löytyy monessa muodossa kaupan pakkasesta.
 • Valmiskastikkeet, vaikkapa tomaattipohjaiset pastasoosit ovat oivallisia arjen apureita herkullisuudessaan. Kun mausteet ovat valmiiksi kohdillaan, usein riittää, että lisäät jonkin proteiininlähteen, vaikkapa ruskistettua jauhelihaa tai paketin nyhtökauraa.

Tuumasta toimeen! Tässä superhelpot ohjeet.

Alla linkki muutamaan arkea mullistavaan reseptiin ; )

  Minimunakkaat

  Mukimakaroni ja tapaskasvikset

  Kanawokki

  Kanawokki

  Kalapuikkoburger

  Maailman helpoin kalakeitto

  Perhearki - hallittua sirkusta

  Perhearki lipsuu helposti suorittamisen puolelle, kun tunteja on päivässä rajattu määrä ja to do -lista loputon. Epätäydellisyyden hyväksyminen on oiva arjen apuri, mutta konkreettisempiakin neuvoja löytyy. Neuvokas perhe sivustolta löydät vinkkejä mm. arkirutiineihin, tunnetaitojen kehittämiseen, lapsen nirsoiluun, olohuonesirkukseen ja lapsillekin sopiviin mindfullness harjoituksiin.

  Tutustu Neuvokasperhe.fi sivustoon.