Virkistävät kokoustarjoilut
Ravitsemuksellisesti laadukkaat kokoustarjoilut koostetaan välipalanomaisesti, kasvisvoittoisesti. Näin ne terveellisen lounaan ohella edistävät työvirettä ja hyviä päätöksiä.
Palaveritarjoilujen tarpeellisuutta kannattaa miettiä päivän ruokailujen mukaan. Aamulla ja iltapäivällä alkaviin kokouksiin välipalatyyppiset tarjoilut voivat olla paikallaan.
Lähellä lounasaikaa olevien tapaamisten syömisiin kannattaa suhtautua kriittisemmin, kun suositeltavaa on syödä kunnon lounas. Jos tarjoilua kuitenkin tarvitaan, lounastyyppiset ratkaisut, esimerkiksi ruokaisa salaatti tai keitto leipineen, on pullakahveja parempi vaihtoehto.
Mitä tarjolle?
- Kasvikset muodostavat erinomaisen pohjan hyvälle kokoustarjoilulle. Niitä kannattaa varata monipuolisesti ja vaihtelevasti. Kasvikset, hedelmät ja marjat maistuvat sellaisinaan, lohkoina, leivillä, smoothieissa, rahkavälipaloissa, salaateissa, dippilautasella - vain mielikuvitus on rajana.
- Täydennä kasvistarjoilua maustamattomalla jogurtilla, rahkalla ja myslillä, siemennäkkärillä, pähkinöillä ja manteleilla.
- Avokadosta, herneistä tai pavuista tehdyt öljypohjaiset kasvisdipit ovat hyviä tarjottavia kasvisten rinnalla.
- Kahvin rinnalla tarjoa aina myös teetä ja raikasta, vaikka sitruunalla maustettua vettä.
- Leivissä ja sämpylöissä panosta laatuun. Varaa leiväksi ja leivänpäällisiksi terveellisempiä vaihtoehtoja, esimerkiksi Sydänmerkki-tuotteita, kasviksia unohtamatta.
- Suosi leivonnaisissa hiivataikinapohjia muro- ja voitaikinoiden sijaan. Makeissa leivonnaisissa suosi pullaa ja pullapohjaisia marja- tai hedelmäpiirakoita. Vältä viinereitä ja munkkeja. Pasteijoiden, lihapiirakoiden ja croissanttien sijaan suosi suolaisissa leivonnaisissa karjalanpiirakoita ja vähempirasvaisia kasvispitoisia piirakoita.