Quorn-vehnänjyväsalaatti

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
L

Maukas ja ruokaisa salaatti sopii erinomaisesti esimerkiksi lounaaksi.

Vinkki

Kastikkeeksi sopii erinomaisesti myös resepteistämme löytyvät Cole slaw –salaattikastike tai Yrttinen salaattikastike.



Raaka-aineet

2 dl
vehnänjyviä
3 ½ dl
vettä
3 dl
soijapapuja
1 rkl
öljyä
300 g
quornkuutioita
½
kurkku
200 g
miniluumutomaatteja
1
paprika
Kastike
½ dl
öljyä
½ dl
sitruunan mehua
1 rkl
sinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
1 tl
timjamia
½ tl
suolaa
½ tl
ruohittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä vehnänjyviä 10 minuuttia vedessä. Lisää soijapavut ja jatka kypsennystä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
2. Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle öljyä. Kaada jäiset Quorn-palat pannulle ja pyörittele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia eli kunnes palat ovat sisältä lämpimiä ja pinta on saanut hieman väriä.Anna palojen jäähtyä.
3. Pilko kasvikset ja sekoita jäähtyneiden quorn-kuutioiden ja vehnäjyvä-soijaseoksen kanssa.
4. Purista mehu sitruunasta ja tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada salaatin joukkoon ja anna maustua ainakin puoli tuntia.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
160 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.4 g