L
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Quorn-vehnänjyväsalaatti

L
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Maukas ja ruokaisa salaatti sopii erinomaisesti esimerkiksi lounaaksi.



Raaka-aineet

2 dl
vehnänjyviä
3 ½ dl
vettä
3 dl
soijapapuja
1 rkl
öljyä
300 g
quornkuutioita
½
kurkku
200 g
miniluumutomaatteja
1
paprika
Kastike
½ dl
öljyä
½ dl
sitruunan mehua
1 rkl
sinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
1 tl
timjamia
½ tl
suolaa
½ tl
ruohittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä vehnänjyviä 10 minuuttia vedessä. Lisää soijapavut ja jatka kypsennystä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
2. Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle öljyä. Kaada jäiset Quorn-palat pannulle ja pyörittele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia eli kunnes palat ovat sisältä lämpimiä ja pinta on saanut hieman väriä.Anna palojen jäähtyä.
3. Pilko kasvikset ja sekoita jäähtyneiden quorn-kuutioiden ja vehnäjyvä-soijaseoksen kanssa.
4. Purista mehu sitruunasta ja tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada salaatin joukkoon ja anna maustua ainakin puoli tuntia.

Vinkki

Kastikkeeksi sopii erinomaisesti myös resepteistämme löytyvät Cole slaw –salaattikastike tai Yrttinen salaattikastike.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
160 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
160 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.4 g