Kinkkupiirakka
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
1 ¼ dlhiivaleipäjauhoja
-
1 dlperunahiutaleita
-
1 tlleivinjauhetta
-
Sydänmerkki-tuote50 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
Sydänmerkki-tuote1 dlrasvatonta maitoa
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote150 gkinkkua
-
Sydänmerkki-tuote1paprika
-
Sydänmerkki-tuote150 gparsakaalia
-
Sydänmerkki-tuote100 gpurjoa
- pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote200 gkermaviiliä
-
2munaa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpersiljaa
-
1 tlpaprikajauhetta
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlvalkopippuria
-
Sydänmerkki-tuote1 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito ja pehmeä rasva. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
2. Kuutioi kinkkuviipaleet, paprika ja parsakaalin varsi. Puolita kukinnot. Halkaise purjo ja huuhtele sisäosat. Viipaloi purjo puolirenkaaksi. Levitä kinkku- ja kasvispalat pohjan päälle.
3. Sekoita kulhossa kermaviili, munat ja mausteet. Kaada massa vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä kinkkupiirakkaa 200 asteessa uunissa 30-40 minuuttia.
Vinkki
- Kokeile kinkkupiirakan kylkeen esimerkiksi rapeaa fenkolisalaattia, värikästä juuressalaattia tai aurinkoista aprikoosisalaattia.
- Kinkkupiirakkaan upotat joulukinkun jämät
- Lue myös Sydänmerkin vinkit terveellisempään leivontaan.