Kylmäsavulohipiiras
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
141 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
3 dlgluteenitonta jauhoseosta
-
2 tlleivinjauhetta
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpullomargariinia
-
Sydänmerkki-tuote1 dlmaitoa
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote100 gpurjoa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
200 gkylmäsavulohta
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkutilliä
-
2kananmunaa
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlkermankaltaista kasvirasvasekoitusta
-
Sydänmerkki-tuote2 dljuustoraastetta
-
1 tlpaprikajauhetta
-
¼ tlvalkopippuria
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja maito ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 25 cm piirakkavuokaan.
2. Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi ja silppua tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa n. 35 min.
Vinkki
Jos piirakkasi ei tarvitse olla gluteeniton, korvaa pohjan gluteeniton jauhoseos puoliksi ruis- ja vehnäjauhoilla. Lisää hiukan jauhoja tai nestettä, jos taikina tuntuu liian löysältä tai kuivalta.