K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Parsapiirakka

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Parsa, tuo kevään vihreä herkku, sopii myös suolaisen piirakan täytteeksi. Parsapiirakan mehevän pohjan salaisuus on perunasose. Salottisipuli taas tuo täytteeseen luonnetta.



Raaka-aineet

Pohja
1 dl
hiivaleipäjauhoja
Sydänmerkki-tuote
1 dl
kaurahiutaleita
Sydänmerkki-tuote
50 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
2 dl
perunasosetta
Täyte
Sydänmerkki-tuote
1
salottisipuli
Sydänmerkki-tuote
200 g
kesäkurpitsaa
Sydänmerkki-tuote
300 g
vihreää parsaa
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
½ tl
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku
tuoretta basilikaa tai rakuunaa
Pinnalle
Sydänmerkki-tuote
2 dl
kermaviiliä
1
muna
Sydänmerkki-tuote
1 dl
juustoraastetta
1 ½ rkl
maissitärkkelystä
¼ tl
muskottipähkinää
¼ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet. Nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi perunasose ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
2. Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Leikkaa parsoista kova kanta pois ja kuori varsi kevyesti.
3. Kuullota ensin sipuli öljyssä, lisää sitten kesäkurpitsakuutiot. Hauduta viitisen minuuttia eli kunnes kasvikset pehmenevät. Mausta hienonnetuilla yrteillä (1 dl), suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kermaviiliseoksen ainekset keskenään.
5. Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen (n. 24x30 cm) muotoiseksi. Käytä jauhoja tarvittaessa apuna. Nosta pohja vuokaan ja lisää kesäkurpitsa- ja kermaviiliseokset pohjan päälle. Painele parsat koristeeksi. Jos et käytä kaikkia parsoja koristeena, upota osa pilkottuna kesäkurpitsa-sipulisekoitukseen.
6. Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia kunnes kermaviiliseos hyytyy ja piirakka saa kauniin värin. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka loppuvaiheessa leivinpaperilla.

Vinkki

Kokeile myös muita herkullisia suolaisia piirakoita: kinkkupiirakkaa, savulohipiirakkaa ja sienipiirakkaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.9 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.9 g