Parsapiirakka
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.9 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
1 dlhiivaleipäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkaurahiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote50 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
2 dlperunasosetta
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1salottisipuli
-
Sydänmerkki-tuote200 gkesäkurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote300 gvihreää parsaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta basilikaa tai rakuunaa
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkermaviiliä
-
1muna
-
Sydänmerkki-tuote1 dljuustoraastetta
-
1 ½ rklmaissitärkkelystä
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet. Nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi perunasose ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
2. Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Leikkaa parsoista kova kanta pois ja kuori varsi kevyesti.
3. Kuullota ensin sipuli öljyssä, lisää sitten kesäkurpitsakuutiot. Hauduta viitisen minuuttia eli kunnes kasvikset pehmenevät. Mausta hienonnetuilla yrteillä (1 dl), suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kermaviiliseoksen ainekset keskenään.
5. Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen (n. 24x30 cm) muotoiseksi. Käytä jauhoja tarvittaessa apuna. Nosta pohja vuokaan ja lisää kesäkurpitsa- ja kermaviiliseokset pohjan päälle. Painele parsat koristeeksi. Jos et käytä kaikkia parsoja koristeena, upota osa pilkottuna kesäkurpitsa-sipulisekoitukseen.
6. Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia kunnes kermaviiliseos hyytyy ja piirakka saa kauniin värin. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Vinkki
Kokeile myös muita herkullisia suolaisia piirakoita: kinkkupiirakkaa, savulohipiirakkaa ja sienipiirakkaa.