Ainekset
-
300 gfenkolia
-
300 gkiinankaalia
-
50 gkevätsipulia tai purjoa
-
1appelsiini
-
1omena tai päärynä
- Kastike
-
3 rklöljyä
-
1½ rklomenaviinietikkaa
-
1 tlappelsiinin kuorta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Halkaise fenkoli ja suikaloi ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi myös kiinankaali ja viipaloi sipuli.
2. Kuori ja viipaloi omena tai päärynä. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltaista osaa. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja leikkaa viipaleet 2-3 osaan. Lisää hedelmäviipaleet kasvisten joukkoon.
3. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kasvisten joukkoon. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Vinkki
Kokeile kiinankaalin sijasta vahvemmanmakuista paksoita eli pinaattikiinankaalta. Tarjoa salaatti sellaisenaan lisukkeena tai alkupalana kylmäsavulohiviipaleen kera.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
55 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Fenkolisalaatti
Fenkoli-kiinankaalisalaatti on raikas ja hedelmäinen. Aromikas fenkoli on parhaimmillaan loppusyksystä ja talvella.
Fenkoli-kiinankaalisalaatti on raikas ja hedelmäinen. Aromikas fenkoli on parhaimmillaan loppusyksystä ja talvella.
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
300 gfenkolia
-
300 gkiinankaalia
-
50 gkevätsipulia tai purjoa
-
1appelsiini
-
1omena tai päärynä
- Kastike
-
3 rklöljyä
-
1½ rklomenaviinietikkaa
-
1 tlappelsiinin kuorta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Halkaise fenkoli ja suikaloi ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi myös kiinankaali ja viipaloi sipuli.
2. Kuori ja viipaloi omena tai päärynä. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltaista osaa. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja leikkaa viipaleet 2-3 osaan. Lisää hedelmäviipaleet kasvisten joukkoon.
3. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kasvisten joukkoon. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Vinkki
Kokeile kiinankaalin sijasta vahvemmanmakuista paksoita eli pinaattikiinankaalta. Tarjoa salaatti sellaisenaan lisukkeena tai alkupalana kylmäsavulohiviipaleen kera.
Valmistusohje
1.
Halkaise fenkoli ja suikaloi ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi myös kiinankaali ja viipaloi sipuli.
2.
Kuori ja viipaloi omena tai päärynä. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltaista osaa. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja leikkaa viipaleet 2-3 osaan. Lisää hedelmäviipaleet kasvisten joukkoon.
3.
Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kasvisten joukkoon. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Vinkki
Kokeile kiinankaalin sijasta vahvemmanmakuista paksoita eli pinaattikiinankaalta. Tarjoa salaatti sellaisenaan lisukkeena tai alkupalana kylmäsavulohiviipaleen kera.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
55 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g