Juuressalaatti

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
K

Syksyn värikäs vihannes- ja juurestarjonta houkuttelee kokeilemaan uusia makuja salaattiin.

Vinkki

  • Tarjoile salaattia täysjyväleivän kanssa alkupalaksi tai aterian lisäkkeenä, juuresten ei tarvitse olla lämpimiä.
  • Onko juuripersilja uusi tuttavuus? Ulkonäöltään se muistuttaa palsternakkaa, maultaan juuriselleriä. Lue lisää


Raaka-aineet

150 g
punajuurta
150 g
juuripersiljaa
150 g
naurista tai pala kyssäkaalia
100 g
porkkana
2 rkl
öljyä
pari oksaa
timjamia
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
4
saksanpähkinää
50 g
rucolaa
100 g
salaatinlehteä
Piparjuurikastike
1
omena
2 dl
kermaviiliä
20 g
piparjuurta
2 ½ tl
sinappia (esim. Dijon)

Valmistusohje

1. Pese ja kuori juurekset, Leikkaa viipaleiksi tai tikuiksi, Nosta palaset leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, lisää öljy ja mausteet. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.
2. Sillä välin paahda hiukan rouhittuja pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla. Huuhtele salaatit ja tee kastike.
3. Kuori ja raasta omena hienoksi ja sekoita kermaviilin. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää sitä maun mukaan. Mausta sinapilla.
4. Asettele tarjoiluastialle salaatit, päälle juuri ja juuri pehmenneet juurekset, pähkinärouhe ja vähän kastiketta. Jätä loppukastike tarjolle.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.2 g