Ainekset
- 
                    150 gpunajuurta
 - 
                    150 gjuuripersiljaa
 - 
                    150 gnaurista tai pala kyssäkaalia
 - 
                    100 gporkkana
 - 
                    2 rklöljyä
 - 
                    pari oksaatimjamia
 - 
                    ¼ tlsuolaa
 - 
                    ¼ tlrouhittua mustapippuria
 - 
                    4saksanpähkinää
 - 
                    50 grucolaa
 - 
                    100 gsalaatinlehteä
 - Piparjuurikastike
 - 
                    1omena
 - 
                    2 dlkevyt kermaviiliä
 - 
                    20 gpiparjuurta
 - 
                    2 ½ tlsinappia (esim. Dijon)
 
Valmistusohje
                    1. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa ne viipaleiksi tai tikuiksi. Nosta palaset leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Lisää öljy ja mausteet. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.
                  
                                                                                  
                    2. Sillä välin paahda hiukan rouhittuja pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla. Huuhtele salaatit ja tee kastike.
                  
                                                                                  
                    3. Kuori ja raasta omena hienoksi ja sekoita kermaviilin. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää sitä maun mukaan. Mausta sinapilla.
                  
                                                                                  
                    4. Asettele tarjoiluastialle salaatit, päälle juuri ja juuri pehmenneet juurekset, pähkinärouhe ja vähän kastiketta. Jätä loppukastike tarjolle.
                  
                                                            Vinkki
- Tarjoile salaattia täysjyväleivän kanssa alkupalaksi tai aterian lisäkkeenä.
 - Juuresten ei tarvitse olla lämpimiä, joten ne voi valmistaa ajoissa etukäteen.
 - Onko juuripersilja uusi tuttavuus? Ulkonäöltään se muistuttaa palsternakkaa ja maultaan juuriselleriä. Lue lisää
 
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                100 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                7 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1.8 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                6 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                4 g
              
            
                Kuitua
              
              
                3 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                2 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.2 g
              
            
                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                        
          
                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                        
          Juuressalaatti
Syksyn värikäs vihannes- ja juurestarjonta houkuttelee kokeilemaan uusia makuja salaattiin.
Syksyn värikäs vihannes- ja juurestarjonta houkuttelee kokeilemaan uusia makuja salaattiin.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    150 gpunajuurta
 - 
                    150 gjuuripersiljaa
 - 
                    150 gnaurista tai pala kyssäkaalia
 - 
                    100 gporkkana
 - 
                    2 rklöljyä
 - 
                    pari oksaatimjamia
 - 
                    ¼ tlsuolaa
 - 
                    ¼ tlrouhittua mustapippuria
 - 
                    4saksanpähkinää
 - 
                    50 grucolaa
 - 
                    100 gsalaatinlehteä
 - Piparjuurikastike
 - 
                    1omena
 - 
                    2 dlkevyt kermaviiliä
 - 
                    20 gpiparjuurta
 - 
                    2 ½ tlsinappia (esim. Dijon)
 
Valmistusohje
                    1. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa ne viipaleiksi tai tikuiksi. Nosta palaset leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Lisää öljy ja mausteet. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.
                  
                                                                                  
                    2. Sillä välin paahda hiukan rouhittuja pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla. Huuhtele salaatit ja tee kastike.
                  
                                                                                  
                    3. Kuori ja raasta omena hienoksi ja sekoita kermaviilin. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää sitä maun mukaan. Mausta sinapilla.
                  
                                                                                  
                    4. Asettele tarjoiluastialle salaatit, päälle juuri ja juuri pehmenneet juurekset, pähkinärouhe ja vähän kastiketta. Jätä loppukastike tarjolle.
                  
                                                            Vinkki
- Tarjoile salaattia täysjyväleivän kanssa alkupalaksi tai aterian lisäkkeenä.
 - Juuresten ei tarvitse olla lämpimiä, joten ne voi valmistaa ajoissa etukäteen.
 - Onko juuripersilja uusi tuttavuus? Ulkonäöltään se muistuttaa palsternakkaa ja maultaan juuriselleriä. Lue lisää
 
Valmistusohje
                1. 
                                                              Pese ja kuori juurekset ja leikkaa ne viipaleiksi tai tikuiksi. Nosta palaset leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Lisää öljy ja mausteet. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.
              
                2. 
                                                              Sillä välin paahda hiukan rouhittuja pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla. Huuhtele salaatit ja tee kastike.
              
                3. 
                                                              Kuori ja raasta omena hienoksi ja sekoita kermaviilin. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää sitä maun mukaan. Mausta sinapilla.
              
                4. 
                                                          Asettele tarjoiluastialle salaatit, päälle juuri ja juuri pehmenneet juurekset, pähkinärouhe ja vähän kastiketta. Jätä loppukastike tarjolle.
              Vinkki
- Tarjoile salaattia täysjyväleivän kanssa alkupalaksi tai aterian lisäkkeenä.
 - Juuresten ei tarvitse olla lämpimiä, joten ne voi valmistaa ajoissa etukäteen.
 - Onko juuripersilja uusi tuttavuus? Ulkonäöltään se muistuttaa palsternakkaa ja maultaan juuriselleriä. Lue lisää
 
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                100 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                7 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1.8 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                6 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                4 g
              
            
                Kuitua
              
              
                3 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                2 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.2 g