Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kinkkupiirakka

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Klassinen kinkkupiirakka saa makua ja väriä herkullisista kasviksista.



Raaka-aineet

Pohja
1 ¼ dl
hiivaleipäjauhoja
1 dl
perunahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
50 g
rasiamargariinia (rasvaa min 60 %)
1 dl
rasvatonta maitoa
Täyte
150 g
kinkkua
1
paprika
150 g
parsakaalia
100 g
purjoa
pinnalle
200 g
kermaviiliä
2
munaa
½ dl
persiljaa
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
1 dl
juustoraastetta

Valmistusohje

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito ja pehmeä rasva. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
2. Kuutioi kinkkuviipaleet, paprika ja parsakaalin varsi. Puolita kukinnot. Halkaise purjo ja huuhtele sisäosat. Viipaloi purjo puolirenkaaksi. Levitä kinkku- ja kasvispalat pohjan päälle.
3. Sekoita kulhossa kermaviili, munat ja mausteet. Kaada massa vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa uunissa 30-40 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki/Elina Himanen
Sydänmerkki/Elina Himanen
Sydänmerkki/Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g