Sitruunainen unelmatorttu
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
21 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
4munaa
-
1 dlsokeria
-
1 dlmaissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
-
¾ dlkaakaojauhetta
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1 prk (200 g)maustamatonta tuorejuustoa
-
1 dllemon curdia
-
Sydänmerkki-tuote3 dltuoreita vadelmia tai mansikoita
- Koristeeksi
-
30 gvalkosuklaata
-
1 tltomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 7-8 minuuttia.
2. Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paperi. Anna jäähtyä.
3. Sekoita tuorejuusto ja lemoncurd. Sivele täyte levyn päälle ja sirottele päälle vadelmia tai viipaloituja mansikoita. Kääri levy tiukalle rullalle ja jätä sauma rullan alapuolelle.
4. Laita suklaapalat pieneen suljettavaan pussiin ja sulata varovasti mikrossa muutaman 10-15 sekunnin jakson ajan. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota pinnalle suklaaraitoja. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.