G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Mangoriisi

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Mangoriisi on aasialainen vastine tutusta kermaisesta appelsiiniriisistä. Tarjoa lempeänmakuista mangoriisiä jälkiruokana tai välipalana.



Raaka-aineet

1 l
vaniljalla maustettua soijajuomaa
1 ½ dl
puuroriisiä
1
tähtianis
2 rkl
(ruoko)sokeria
Sydänmerkki-tuote
2 isoa
syöntikypsää mangoa
Sydänmerkki-tuote
1
lime
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuumenna soijamaito pinnoitetussa kattilassa. Lisää puuroriisi, tähtianis sekä sokeri. Kypsennä puuroa hiljaa hauduttaen, välillä sekoittaen 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä kattilassa 15 minuuttia. Puuro saa olla melko löysää, sillä se jähmettyy jäähtyessään.
2. Poista kivi mangoista leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Liu’uta veitsi kuoren ja hedelmälihan välistä ja kuutioi mangot. Jätä osa mangosta koristeeksi. Soseuta loput mangot sauvasekoittimella ja lisää sose kattilaan.
3. Annostele mangoriisi kulhoihin ja koristele raastetulla limetin kuorella. Tarjoa huoneenlämpöisenä.

Vinkki

  • Voit käyttää soijajuoman ohella myös maitoa tai kaurajuomaa. Lisää silloin valmiiseen puuroon 1 tl vaniljasokeria.
  • Kahden mangon hedelmälihan paino on 5-600g

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
65 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0 g
Kuva: Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
65 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0 g