K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mangokakku

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Raikas, vaniljainen mango-juustokakku on kahvipöydän kaunistus ja päättää komeasti myös juhlavan aterian. Tee kakku edellisenä päivänä, jotta se ehtii hyytyä.



Raaka-aineet

Pohja
2
munaa
1 dl
sokeria
½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
½ tl
leivinjauhetta
Täyte
8
liivatelehteä
2 ½ dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
225 g
mangoa (säilyke)
Sydänmerkki-tuote
750 g
maitorahkaa
2 tl
vaniljasokeria
(½ dl
sokeria)
Sydänmerkki-tuote
3 rkl
sitruunan mehua
Pinnalle
Sydänmerkki-tuote
250 g
mangososetta (esim. vauvanruoka)
1 dl
vettä
1 dl
hyytelösokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti. Kaada seos pyöreäksi levyksi pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä.
2. Leikkaa pohjalevystä irtopohjavuoan kokoinen pohja ja laita vuoan pohjalle. Loppupaloista voit halutessasi koota toisen kakkupohjakerroksen ja laittaa sen täytteen päälle tai väliin.
3. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Kuutioi mangot.
4. Sekoita rahka ja mangopalat. Lisää vaahdotettu vaniljakastike. Mausta vaniljasokerilla. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
5. Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdet ja liuota kuumaan mehuun. Sekoita liivateliemi täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Muodosta pohjalevyn rippeistä halutessasi toinen kakkukerros täytteen päälle tai väliin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
6. Pintakiillettä varten kiehauta vesi ja mangosose kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää hyytelösokeri ja anna seoksen pulpahtaa pari kertaa. Jäähdytä muutama minuutti. Kaada kiille varovasti täytteen päälle ja anna hyytyä.

Vinkki

  • Voit käyttää kiilteeseen ja täytteeseen mangon sijaan myös marjoja. Erityisen aromikkaan tortun saat vadelmasta tai puolukasta. Jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, keitä niitä pari minuuttia ennen soseutusta.
  • rahkan sijaan täytteessä voi käyttää maustamatonta jogurttia tai piimää tai tuorejuustoa. Koska piimä ja jogurtti ovat juoksevampia, täytteeseen kannattaa lisätä pari liivatelehteä, jotta kakku pysyy kasassa

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.1 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.1 g