Rahkapiirakka
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
203 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
22 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1 dlsokeria
-
1kananmuna
-
3 dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1 prk (250g)maitorahkaa
-
1 dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote2 rklsitruunamehua
-
Sydänmerkki-tuote2 tlraastettua sitruunankuorta
-
2 rklmaissijauhoja tai 1 kananmuna
-
1 prksäilykeaprikooseja (à 425 g)
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja kuivat aineet. Taputtele taikina voidellun ja jauhoitetun piirakkavuoan pohjalle.
2. Sekoita rahkaan sokeri, sitruunamehu, sitruunankuori ja maissijauhot tai muna. Viipaloi hedelmät pohjalle ja kaada päälle rahkatäyte. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Vinkki
- Kokeile myös muita Sydänmerkin piirakkareseptejä. Maistuisiko vaikka kurpitsapiirakka tai omenapiiras marenkikuorrutuksella?