Kierrepitko sitruuna-mantelitäytteellä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
307 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
45 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlmaitoa
-
25 ghiivaa
-
½ rklkardemummaa
-
½ tlsuolaa
-
¾ dlsokeria
-
8 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote½ dlrypsiöljyä tai pullomargariinia
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote100 gtuorejuustoa
-
50 gmantelijauhetta
-
Sydänmerkki-tuote25 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
½ dltomusokeria
-
Sydänmerkki-tuote½sitruunan kuori
-
Sydänmerkki-tuote1 rklsitruunamehua
- Voiteluun ja koristeluun
-
½kananmuna
-
2 rklraesokeria
Valmistusohje
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää mausteet sekä 3 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2. Sekoita täytteen ainekset.
3. Kauli kohonnut taikina noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri rullalle.
4. Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille. Nosta pitko leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (pituus 20 - 30 cm). Anna kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla.
5. Voitele kohonnut pitko ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.