Sitruunapulla
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
350 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
50 g
josta sokereita
31 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60%)
-
2 ½ dlsokeria
-
3munaa
-
1 dllemon curdia
-
Sydänmerkki-tuote1sitruunan kuori
-
Sydänmerkki-tuote½ dlsitruunamehua
-
4 dlvehnäjauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Koristeeksi
-
1 rkltomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, lemon curd, hyvin pestyn sitruunan kuori ja sitruunanmehu sekä kuivat ainekset. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Jaa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai pieniin kakkuvuokiin (7-8 kpl). Kypsennä isoa kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia ja pieniä 15–20 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla.