Juustokakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
280 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
6 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote160 g (12 kpl)korppuja
-
Sydänmerkki-tuote¾ dlpullomargariinia
-
½ tlkardemummaa
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote400 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote1 prkkermaviiliä
-
2 dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote1sitruunan raastettu kuori
-
Sydänmerkki-tuote1appelsiinin raastettu kuori
-
2 rklmaissitärkkelystä
-
2munaa
- Koristeluun
-
tomusokeria
Valmistusohje
1. Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Hienonna korput esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää murskan joukkoon rasva ja kardemumma. Painele seos 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 5 minuuttia.
2. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja kaada vuokaan. Paista 170 aseessa reilu tunti.
3. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.
Vinkki
- Korpuiksi käyvät erityisen hyvin sokeri- ja kanelikorput.
- Rasvan määrä puolittuu, jos käytät pohjassa rasvan sijaan omena- tai appelsiinimehua. Mehua käytettäessä kakun pohjasta tulee yhtä herkullinen, mutta rakenteeltaan hiukan sitkeämpi.
- Mustikkajuustokakku syntyy lisäämällä täytteeseen n. 3 dl mustikoita ja limekakku parin limen kuoren ja mehun täydennyksellä.