Suklaamuffinit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
300 kcal
Rasvaa
13 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.3 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
23 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
1 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote125 gmargariinia (rasvaa min 60%)
-
Sydänmerkki-tuote1 dlrasvatonta maitoa
-
2munaa
-
2 dlsokeria
-
3 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaakaojauhetta
-
4 tlvaniljasokeria
-
2 tlleivinjauhetta
- Koristeluun
-
4 palaatummaa suklaata
-
4 palaavalkoista suklaata
-
Sydänmerkki-tuotemarjoja
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kattilaan rasva. Pidä levy päällä, kunnes rasva on sulanut. Lisää maito ja jäähdytä seos haaleaksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon vuorotellen rasvaseoksen kanssa. Sekoita tasaiseksi.
3. Jaa taikina paperivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
4. Sulata suklaat erikseen varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Kaada ensin valkoinen suklaasula pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota suklaasta viiruja leivonnaisten päälle. Laita tumma suklaa samaan pussiin ja tee silläkin koristeraitoja. Anna suklaan jähmettyä.
Vinkki
Muffinssien sijaan voit tehdä taikinasta suklaakakun: kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Taikina riittää suureen (noin 1,7 l) kakkuvuokaan.