Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Sitruunajäädyke
2
liivatelehteä
2
sitruunaa
1
vaniljatanko
1
muna
2
keltuaista
3 rkl
sokeria
2
valkuaista
2 rkl
sokeria
Marinoidut marjat
4 dl
(kotimaisia) marjoja
2 rkl
tomusokeria
2 cl
manteli- tai appelsiinilikööriä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
124 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)

Sitruunajäädyke

Sitruunajäädyke marinoiduilla marjoilla on raikas ja kevyt päätös juhlavalle aterialle.

Sitruunajäädyke marinoiduilla marjoilla on raikas ja kevyt päätös juhlavalle aterialle.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Sitruunajäädyke
2
liivatelehteä
2
sitruunaa
1
vaniljatanko
1
muna
2
keltuaista
3 rkl
sokeria
2
valkuaista
2 rkl
sokeria
Marinoidut marjat
4 dl
(kotimaisia) marjoja
2 rkl
tomusokeria
2 cl
manteli- tai appelsiinilikööriä

Valmistusohje

1.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2.
Pese sitruunat huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta kuoren keltainen osa ja purista mehu.
3.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siitä sisus. Laita sitruunan kuori, -mehu, muna, keltuaiset, sokeri (3 rkl) ja vaniljatangon sisus kulhoon ja sekoita vispilällä vesihauteessa kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia).
4.
Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja lisää ne lämpimään sitruunaseokseen. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa sitruunaseosta sähkövatkaimella, kunnes seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
5.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri (2 rkl) ja lisää varovasti sitruunaseokseen.
6.
Kaada jäädykemassaa 4 pieneen annosvuokaan. Laita vuoat pakastimeen ja anna jäätyä ainakin 4 tuntia. Laita sillä aikaa marjat marinoitumaan.
7.
Pilko marjat tarvittaessa. Marinoi marjoja tomusokerissa ja liköörissä 2-4 tuntia. Jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, keitä niitä vesitilkan tai hillo-marmeladisokerin kanssa (2 rkl) muutama minuutti ja marinoi jäähtyneenä

Vinkki

  • Katso muut viileät jälkiruoat: marjajäätelö sekä puolukkakohokas
  • Jäädykkeet voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua pakkaseen helpottamaan juhlavalmisteluita.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
124 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g