Piimävanukasta sitruslakalla
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
9.7 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
22 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g
Raaka-aineet
-
2 dlkuohukermaa
-
1 dlsokeria
-
¼vaniljatankoa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlpiimää
- Koristeeksi
-
Sydänmerkki-tuote100glakkoja
-
1 rklsitruslikööriä, esim. Limoncello
Valmistusohje
1. Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi neljäsosa sisuksesta kermaseoksen joukkoon. Kiehauta ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia.
2. Nosta kattila liedeltä. Lisää piimä kermaseoksen joukkoon. Kaada seos kahvikuppeihin tai jälkiruokamaljoihin. Anna jäähtyä ja nosta kulhot jääkaappiin. Anna hyytyä noin 4 tuntia tai yön yli.
3. Valuta lakoista ylimääräinen neste. Mausta lakat liköörillä. Anna maustua jääkaapissa ja nostele marjat sekä lientä hyytyneiden vanukkaiden pinnalle.
Vinkki
Alkoholin sijaan voit käyttää sokeroitua sitruunamehua sekä sitruunan kuorta.