Passionhedelmämousse
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
280 kcal
Rasvaa
22 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
14.2 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gpassionhedelmiä
-
4 dlkuohukermaa
-
1 dlkondensoitua maitoa
- Koristeeksi
-
Sydänmerkki-tuote4Passionhedelmää
-
Sydänmerkki-tuotetuoretta minttua
Valmistusohje
1. Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja kaavi siemenet lusikalla siivilään. Painele siemeniä lusikalla siivilää vasten, kunnes kaikki mehu on irronnut. Mehua tulisi olla 1 dl. Jos määrä jää vajaaksi, lisää esimeerkiksi sitruuna- tai appelsiinimehua.
2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito sekä passionhedelmämehu. Sekoita tasaiseksi.
3. Jaa vaahto jälkiruokakulhoihin, peitä kulhot muovikelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi. Voit tehdä jälkiruoan valmiiksi edellisenä päivänä, jolloin passionhedelmän maku vielä voimistuu. Koristele annokset passionhedelmällä ja mintulla.
Vinkki
- Voit käyttää siivilään jääneen hedelmälihan ja siemenet vaikkapa marjakiisselissä, jogurtin joukossa tai smoothiessa.
- Jos kaupassasi ei ole passiohedelmää, voi tehdä jälkiruuan marjoista tai muista hedelmistä, esimerkiksi mangososeesta tai sitruksista.
- Tee lopusta kondensoidusta maidosta helppo jäätelö. Vatkaa 3 dl kermaa ja kondensoitu maito vaahdoksi. Mausta haluamallasi tavalla, esimerkiksi hedelmäsoseella tai marjoilla, pähkinöillä tms. Pakasta yön yli.