Kikhernetahna uuniperunalle
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
105 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote8jauhoista perunaa
- Kikhernetahna
-
1 tlk (n. 230 g)kikherneitä
-
1 dlvettä
-
2 rkltomaattipyrettä
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote200 gtuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote½paprika
-
½ tlsuolaa
-
½ tlprovancen yrttejä
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Laita pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 1 tunti.
2. Tee kypsymisaikana täyte. Valuta kikherneet ja laita korkeareunaiseen astiaan. Lisää kylmä vesi, tomaattipyre ja hienonnettu valkosipulin kynsi. Soseuta sauvasekoittajalla.
3. Lisää tuorejuusto, hienonnettu paprika sekä mausteet. Sekoita lusikalla tahnaksi. Laita maustumaan jääkaappiin.
Vinkki
Katso myös kinkku-, tonnikala- ja paputäytteet uuniperunalle.