Linssisalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
6 dlvettä
-
3 dlvihreitä linssejä
-
1 prk (n. 230g)valkoisia papuja
-
Sydänmerkki-tuote300 gparsakaalia
-
Sydänmerkki-tuote1punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote500 gtomaattia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- marinadi
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
2 rklbalsamicoviinietikkaa
-
2 rklsoijakastiketta
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 rkltomaattipyreetä
-
1 tlpaprikajauhetta
- Tarjoiluun
-
1 dlruoanvalmistusjogurttia (rasvaa 6-8%)
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi ja keitä linssejä noin 20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä. Huuhtele kypsät linssit kylmällä vedellä ja valuta. Huuhtele ja valuta myös pavut.
2. Sekoita marinadi suurehkossa kulhossa. Lisää linssit ja pavut marinadiin ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
3. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot suurehkoiksi nupuiksi. Keitä parsakaalin paloja noin 5 minuuttia suolattomassa vedessä. Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi tomaatit. Sekoita kasvikset marinoitujen linssien ja papujen joukkoon. Mausta pippurirouheella.