G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Linssisalaatti

G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kokeile linssisalaattia paahtopaistin tai muun lihan lisukkeena. Se sopii sellaisenaan myös pääruoaksi hyvän leivän kera



Raaka-aineet

6 dl
vettä
3 dl
vihreitä linssejä
1 prk (n. 230g)
valkoisia papuja
Sydänmerkki-tuote
300 g
parsakaalia
Sydänmerkki-tuote
1
punasipuli
Sydänmerkki-tuote
500 g
tomaattia
½ tl
rouhittua mustapippuria
marinadi
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
balsamicoviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
paprikajauhetta
Tarjoiluun
1 dl
ruoanvalmistusjogurttia (rasvaa 6-8%)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja keitä linssejä noin 20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä. Huuhtele kypsät linssit kylmällä vedellä ja valuta. Huuhtele ja valuta myös pavut.
2. Sekoita marinadi suurehkossa kulhossa. Lisää linssit ja pavut marinadiin ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
3. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot suurehkoiksi nupuiksi. Keitä parsakaalin paloja noin 5 minuuttia suolattomassa vedessä. Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi tomaatit. Sekoita kasvikset marinoitujen linssien ja papujen joukkoon. Mausta pippurirouheella.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g