Ainekset
- Paahdetut perunat
-
1 kgpieniä (varhais) perunoita
-
2 rklöljyä
-
1valkosipulinkynsi
-
½sitruuna
-
½ tlsuolaa
- Basilika-fetajuustodippi
-
200 gfetan tyyppistä salaattijuustoa (rasvaa 10 %)
-
150 gcreme fraichea (rasvaa korkeintaan 15 %)
-
1 dlbasilikan lehtiä
-
½valkosipulinkynsi
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese perunat huolellisesti. Nosta perunat uunin kestävään vuokaan ja pyörittele öljyssä. Raasta perunoiden pinnalle valkosipuli ja sitruunan keltaista kuoriosaa. Ripottele päälle suolaa.
2. Paahda perunoita uunin keskitasolla 220 asteessa 30-40 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita. Käännä perunoita paiston, niin saat enemmän rapeaa paistopintaa.
3. Valmista kypsennyksen aikana basilika-fetajuustodippi. Murustele fetajuusto korkeareunaiseen kulhoon. Lisää creme fraiche, basilikan lehdet ja raastettu valkosipuli. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
107 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Paahdetut perunat ja basilika-fetadippi
Paahdat sitten uusia tai vanhoja perunoita, ne maistuvat taivaalliselta basilika-fetajuustodipin kanssa.
Paahdat sitten uusia tai vanhoja perunoita, ne maistuvat taivaalliselta basilika-fetajuustodipin kanssa.
Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Paahdetut perunat
-
1 kgpieniä (varhais) perunoita
-
2 rklöljyä
-
1valkosipulinkynsi
-
½sitruuna
-
½ tlsuolaa
- Basilika-fetajuustodippi
-
200 gfetan tyyppistä salaattijuustoa (rasvaa 10 %)
-
150 gcreme fraichea (rasvaa korkeintaan 15 %)
-
1 dlbasilikan lehtiä
-
½valkosipulinkynsi
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese perunat huolellisesti. Nosta perunat uunin kestävään vuokaan ja pyörittele öljyssä. Raasta perunoiden pinnalle valkosipuli ja sitruunan keltaista kuoriosaa. Ripottele päälle suolaa.
2. Paahda perunoita uunin keskitasolla 220 asteessa 30-40 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita. Käännä perunoita paiston, niin saat enemmän rapeaa paistopintaa.
3. Valmista kypsennyksen aikana basilika-fetajuustodippi. Murustele fetajuusto korkeareunaiseen kulhoon. Lisää creme fraiche, basilikan lehdet ja raastettu valkosipuli. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Valmistusohje
1.
Pese perunat huolellisesti. Nosta perunat uunin kestävään vuokaan ja pyörittele öljyssä. Raasta perunoiden pinnalle valkosipuli ja sitruunan keltaista kuoriosaa. Ripottele päälle suolaa.
2.
Paahda perunoita uunin keskitasolla 220 asteessa 30-40 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita. Käännä perunoita paiston, niin saat enemmän rapeaa paistopintaa.
3.
Valmista kypsennyksen aikana basilika-fetajuustodippi. Murustele fetajuusto korkeareunaiseen kulhoon. Lisää creme fraiche, basilikan lehdet ja raastettu valkosipuli. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
107 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g
Yhteistyössä