 
                  Ainekset
- 
                    250 gmozzarellajuustoa (rasvaa max 10 %)
- 
                    2 rklöljyä
- 
                    300 ghunajamelonia
- 
                    5 dl (250 g)mansikoita
- 
                    250 gkirsikkatomaatteja
- 
                    1 ruukkusalaattia
- 
                    ½ ruukkutuoretta basilikaa
- Balsamicosiirappi
- 
                    ½ dlbalsamiviinietikkaa
- 
                    ½ dlfariinisokeria
- 
                    3 rklvettä
Valmistusohje
                    1. Tee ensin balsamicosiirappi. Laita ainekset pieneen kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee hieman (n. 5 min). Siirappi sakenee myös jäähtyessään. Kaada balsamicosiirappi laakeaan kulhoon ja anna jäähtyä.
                  
                                                                                  
                    2. Viipaloi mozzarellajuustot ja ruskista palat halutessasi kevyesti öljyssä. Pilko meloni ja puolita mansikat ja kirsikkatomaatit.
                  
                                                                                  
                    3. Asettele salaatin- ja basilikanlehdet vadille. Ripottele päälle muut ainekset. Valuta päälle basilikasiirappia.
                  
                                                            Vinkki
- Leivo salaatin seuraksi sämpyläsiskoja tai rouhesämpylöitä.
- Tuunaa salaattia retiisiviipaleilla tai pähkinöillä. Voit tehdä salaatille balsamicosiirapin sijaan myös perinteisen öljy-etikkakastikkeen.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                76 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                4 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1.1 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                7 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                7 g
              
            
                Kuitua
              
              
                1 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                3 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.2 g
              
            
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          Mansikka-juustosalaatti
Tämän kesäisen salaatin herkullisena ydinkolmikkona toimivat mozzarellajuusto, makeat mansikat ja basilika.
Tämän kesäisen salaatin herkullisena ydinkolmikkona toimivat mozzarellajuusto, makeat mansikat ja basilika.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    250 gmozzarellajuustoa (rasvaa max 10 %)
- 
                    2 rklöljyä
- 
                    300 ghunajamelonia
- 
                    5 dl (250 g)mansikoita
- 
                    250 gkirsikkatomaatteja
- 
                    1 ruukkusalaattia
- 
                    ½ ruukkutuoretta basilikaa
- Balsamicosiirappi
- 
                    ½ dlbalsamiviinietikkaa
- 
                    ½ dlfariinisokeria
- 
                    3 rklvettä
Valmistusohje
                    1. Tee ensin balsamicosiirappi. Laita ainekset pieneen kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee hieman (n. 5 min). Siirappi sakenee myös jäähtyessään. Kaada balsamicosiirappi laakeaan kulhoon ja anna jäähtyä.
                  
                                                                                  
                    2. Viipaloi mozzarellajuustot ja ruskista palat halutessasi kevyesti öljyssä. Pilko meloni ja puolita mansikat ja kirsikkatomaatit.
                  
                                                                                  
                    3. Asettele salaatin- ja basilikanlehdet vadille. Ripottele päälle muut ainekset. Valuta päälle basilikasiirappia.
                  
                                                            Vinkki
- Leivo salaatin seuraksi sämpyläsiskoja tai rouhesämpylöitä.
- Tuunaa salaattia retiisiviipaleilla tai pähkinöillä. Voit tehdä salaatille balsamicosiirapin sijaan myös perinteisen öljy-etikkakastikkeen.
Valmistusohje
                1. 
                                                              Tee ensin balsamicosiirappi. Laita ainekset pieneen kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee hieman (n. 5 min). Siirappi sakenee myös jäähtyessään. Kaada balsamicosiirappi laakeaan kulhoon ja anna jäähtyä.
              
                2. 
                                                              Viipaloi mozzarellajuustot ja ruskista palat halutessasi kevyesti öljyssä. Pilko meloni ja puolita mansikat ja kirsikkatomaatit.
              
                3. 
                                                          Asettele salaatin- ja basilikanlehdet vadille. Ripottele päälle muut ainekset. Valuta päälle basilikasiirappia.
              Vinkki
- Leivo salaatin seuraksi sämpyläsiskoja tai rouhesämpylöitä.
- Tuunaa salaattia retiisiviipaleilla tai pähkinöillä. Voit tehdä salaatille balsamicosiirapin sijaan myös perinteisen öljy-etikkakastikkeen.
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                76 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                4 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1.1 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                7 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                7 g
              
            
                Kuitua
              
              
                1 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                3 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.2 g
              
             
   
            
                   
            
                  