Ainekset
- 
                    100 gvoita
 - 
                    1 dlöljyä
 - 
                    1 dlvettä
 - 
                    2 dltuoretta persilja- ja ruohosipulisilppua
 
Valmistusohje
                    1. Vaahdota pehmeä voi sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Lisää öljy ja sitten vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta hienonnetuilla yrteillä.
                  
                                                                                  
                    2. Pidä levitettä jääkaapissa noin 1–2 tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat.
                  
                                                            Vinkki
- Yrttien sijaan voit maustaa levitteen murskatulla valkosipulilla, sitruunankuorella tai chilillä.
 - Maustetulla öljyllä saat levitteeseen uutta vivahdetta.
 
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                490 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                55 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                18.5 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                0 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                0 g
              
            
                Kuitua
              
              
                1 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                0 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.5 g
              
            
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          Yrttilevite
Jos haluat vaihtelua leivän päälle, testaa itsetehtyä yrttilevitettä. Kun reseptissä on kolmannes öljyä, vettä ja voita, ei rasvan laatukaan ole hassumpi.
Jos haluat vaihtelua leivän päälle, testaa itsetehtyä yrttilevitettä. Kun reseptissä on kolmannes öljyä, vettä ja voita, ei rasvan laatukaan ole hassumpi.
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    100 gvoita
 - 
                    1 dlöljyä
 - 
                    1 dlvettä
 - 
                    2 dltuoretta persilja- ja ruohosipulisilppua
 
Valmistusohje
                    1. Vaahdota pehmeä voi sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Lisää öljy ja sitten vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta hienonnetuilla yrteillä.
                  
                                                                                  
                    2. Pidä levitettä jääkaapissa noin 1–2 tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat.
                  
                                                            Vinkki
- Yrttien sijaan voit maustaa levitteen murskatulla valkosipulilla, sitruunankuorella tai chilillä.
 - Maustetulla öljyllä saat levitteeseen uutta vivahdetta.
 
Valmistusohje
                1. 
                                                              Vaahdota pehmeä voi sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Lisää öljy ja sitten vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta hienonnetuilla yrteillä.
              
                2. 
                                                          Pidä levitettä jääkaapissa noin 1–2 tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat.
              Vinkki
- Yrttien sijaan voit maustaa levitteen murskatulla valkosipulilla,
sitruunankuorella tai chilillä. - Maustetulla öljyllä saat levitteeseen uutta vivahdetta.
 
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                490 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                55 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                18.5 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                0 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                0 g
              
            
                Kuitua
              
              
                1 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                0 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.5 g