Liha-makaronilaatikko

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Perheen pienimmille erinomaisesti maistuva liha-makaronilaatikko on arjen pelastaja. Tee kerralla pari vuoallista, niin pääset ruuanlaitossa helpommalla seuraavana päivänä.



Raaka-aineet

400 g
makaronia
400 g
jauhelihaa
1
sipuli
1 rkl
öljyä
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
kuivattua basilikaa (tai tuplamäärä tuoretta silppuna)
1 tl
kuivattua timjamia
100 g
tuorejuustoa
Munamaito
2
munaa
7 dl
rasvatonta maitoa
1 tl
suolaa

Valmistusohje

1. Keitä makaronit kypsäksi. Kypsymisajan löydät pakkauksesta.
2. Tee makaronin kypsennyksen aikana jauhelihaseos. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja timjamilla. Lisää loppuvaiheessa myös tuorejuusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut jauhelihan joukkoon. Sekoita lihaseos ja kypsä makaroni. Kaada isoon uunivuokaan (tilavuus noin 3 l).
3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
105 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g