Ainekset
- 
                    700 gjuureksia (esim. porkkana, palsternakka, selleri)
 - 
                    1sipuli
 - 
                    2valkosipulin kynttä
 - 
                    1paprika
 - 
                     
                    (chiliä)
 - 
                    400 gnaudan paistia
 - 
                    400 gtomaattimurskaa
 - 
                    2 dlvettä
 - 
                    2 rklöljyä
 - 
                    1laakerinlehti
 - 
                    1 rklsokeria
 - 
                    2 tlsuolaa
 - 
                    1 tlpaprikajauhetta
 - 
                    ½ tlrouhittua mustapippuria
 - 
                    ½ tltimjamia
 
Valmistusohje
                    1. Viipaloi kuoritut juurekset, lohko sipuli ja silppua valkosipulin kynnet. Suikaloi paprika ja halutessasi myös chiliä.
                  
                                                                                  
                    2. Kaada pilkotut kasvikset ja suikaloitu liha (kannelliseen) uunivuokaan. Kaada päälle tomaattimurska ja huuhdo murskapurkki vedellä. Kaada vesiseos vuokaan. Lisää loput ainekset ja sekoita kevyesti.
                  
                                                                                  
                    3. Kypsennä kannella tai foliolla peitettynä 175 asteessa 2-2,5 tuntia. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit ottaa halutessasi viimeiseksi tunniksi kannen pois, niin ainekset saavat väriä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää pataan kypsennyksen aikana vettä.
                  
                                                            Vinkki
- Jos et jaksa kuoria tuoreita juureksia, nappaa pakastealtaasta keittojuurespussi.
 - Muista noukkia laakerinlehti pois padasta ennen tarjoilua.
 
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                70 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                3 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                0.4 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                5 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                5 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                6 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.8 g
              
            
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Maidoton,
                                                                                  Munaton
                                                        
          
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Maidoton,
                                                                                  Munaton
                                                        
          Tomaattinen lihapata
Tomaattinen lihapata valmistuu vähällä vaivalla, uunissa meheväksi haudutellen.
Tomaattinen lihapata valmistuu vähällä vaivalla, uunissa meheväksi haudutellen.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    700 gjuureksia (esim. porkkana, palsternakka, selleri)
 - 
                    1sipuli
 - 
                    2valkosipulin kynttä
 - 
                    1paprika
 - 
                     
                    (chiliä)
 - 
                    400 gnaudan paistia
 - 
                    400 gtomaattimurskaa
 - 
                    2 dlvettä
 - 
                    2 rklöljyä
 - 
                    1laakerinlehti
 - 
                    1 rklsokeria
 - 
                    2 tlsuolaa
 - 
                    1 tlpaprikajauhetta
 - 
                    ½ tlrouhittua mustapippuria
 - 
                    ½ tltimjamia
 
Valmistusohje
                    1. Viipaloi kuoritut juurekset, lohko sipuli ja silppua valkosipulin kynnet. Suikaloi paprika ja halutessasi myös chiliä.
                  
                                                                                  
                    2. Kaada pilkotut kasvikset ja suikaloitu liha (kannelliseen) uunivuokaan. Kaada päälle tomaattimurska ja huuhdo murskapurkki vedellä. Kaada vesiseos vuokaan. Lisää loput ainekset ja sekoita kevyesti.
                  
                                                                                  
                    3. Kypsennä kannella tai foliolla peitettynä 175 asteessa 2-2,5 tuntia. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit ottaa halutessasi viimeiseksi tunniksi kannen pois, niin ainekset saavat väriä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää pataan kypsennyksen aikana vettä.
                  
                                                            Vinkki
- Jos et jaksa kuoria tuoreita juureksia, nappaa pakastealtaasta keittojuurespussi.
 - Muista noukkia laakerinlehti pois padasta ennen tarjoilua.
 
Valmistusohje
                1. 
                                                              Viipaloi kuoritut juurekset, lohko sipuli ja silppua valkosipulin kynnet. Suikaloi paprika ja halutessasi myös chiliä.
              
                2. 
                                                              Kaada pilkotut kasvikset ja suikaloitu liha (kannelliseen) uunivuokaan. Kaada päälle tomaattimurska ja huuhdo murskapurkki vedellä. Kaada vesiseos vuokaan. Lisää loput ainekset ja sekoita kevyesti.
              
                3. 
                                                          Kypsennä kannella tai foliolla peitettynä 175 asteessa 2-2,5 tuntia. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit ottaa halutessasi viimeiseksi tunniksi kannen pois, niin ainekset saavat väriä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää pataan kypsennyksen aikana vettä.
              Vinkki
- Jos et jaksa kuoria tuoreita juureksia, nappaa pakastealtaasta keittojuurespussi.
 - Muista noukkia laakerinlehti pois padasta ennen tarjoilua.
 
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                70 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                3 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                0.4 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                5 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                5 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                6 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.8 g