BBQ Peltimakaroonilaatikko
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote5 dlmakaroneja
-
1½ lvettä
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote2tomaattia
-
Sydänmerkki-tuote1 pkt (250 g)Nyhtökauraa, esim. tomaatti
-
Sydänmerkki-tuote1 dlketsuppia
-
½ dlBBQ-kastiketta
- Päälle
-
Sydänmerkki-tuote4 dlmaitoa
-
2munaa
-
Sydänmerkki-tuote2 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Keitä makaronit vedessä. Kypsennysajan löydät pakkauksesta (n. 8 min). Kaada vesi kattilasta ja mausta makaronit suolalla.
2. Makaronien kypsyessä hienonna sipuli. Pehmennä silppua mikrossa minuutti.
3. Raasta porkkanat raastimen karkealla terällä. Viipaloi tai pilko tomaatit.
4. Lisää kasvikset, nyhtökaura, ketsuppi ja bbq-kastike makaronien joukkoon. Voit jättää osan tomaateista myös pinnan koristeeksi. Sekoita ja levitä pellille leivinpaperin päälle.
5. Sekoita maito ja kananmunat ja kaada makaroniseoksen päälle. Laita pinnalle juustoraaste ja mahdolliset tomaattiviipaleet. Kypsennä 225 asteessa 25 minuuttia.
Vinkki
- Voit tehdä makaroniseoksen jääkaappiin edellisenä päivänä ja paistaa pellillä seuraavana.
- Nyhtökauran sijaan voit käyttää esim. ruskistettua broilerin jauhelihaa.