Ainekset
-
400 gkirjolohta fileenä
-
1sipuli
-
200 gporkkanaa
-
50 gjuuriselleriä
-
200 gfenkolia
-
2 rklöljyä
-
2kalaliemikuutiota
-
1 lvettä
-
1valkosipulinkynsi
-
½ dltomaattipyreetä
-
200 ghapankaalia
-
1 dltuoretta tilliä
-
1suolakurkku
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
100 gkaurafraichea tai ranskankermaa
Valmistusohje
1. Poista ruodot ja nahka fileestä ja leikkaa se 2cm kuutioiksi.
2. Kuori sipuli ja juurekset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös fenkoli ohuiksi siivuiksi. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää kalaliemikuutiot ja vesi kattilaan.
3. Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää se liemeen. Lisää myös tomaattipyree,
ja hapankaali. Keitä noin 10 minuuttia.
ja hapankaali. Keitä noin 10 minuuttia.
4. Lisää kalapalat keittoon ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu tilli ja kuutioitu suolakurkku. Mausta pippurilla. Lisää annosten päälle lusikallinen fraichea.
Vinkki
Jos kaupastasi ei löydy kaurapohjaista fraichea (esim. Yosa tai Oatly), voit käyttää maitopohjaista vaihtoehtoa, esimerkiksi ruokarahkaa, turkkilaista jogurttia tai tavallista ranskankermaa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Kirjolohiseljanka
Kirjolohiseljanka on venäläistyylinen keitto herkku, joka maku viimeistellään ranskankermalla - maito- tai kasvipohjaisella, makusi mukaan. Seljankan suolakurkku ja hapankaali tuovat vaihtelua perinteiseen kalakeittoon.
Kirjolohiseljanka on venäläistyylinen keitto herkku, joka maku viimeistellään ranskankermalla - maito- tai kasvipohjaisella, makusi mukaan. Seljankan suolakurkku ja hapankaali tuovat vaihtelua perinteiseen kalakeittoon.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 gkirjolohta fileenä
-
1sipuli
-
200 gporkkanaa
-
50 gjuuriselleriä
-
200 gfenkolia
-
2 rklöljyä
-
2kalaliemikuutiota
-
1 lvettä
-
1valkosipulinkynsi
-
½ dltomaattipyreetä
-
200 ghapankaalia
-
1 dltuoretta tilliä
-
1suolakurkku
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
100 gkaurafraichea tai ranskankermaa
Valmistusohje
1. Poista ruodot ja nahka fileestä ja leikkaa se 2cm kuutioiksi.
2. Kuori sipuli ja juurekset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös fenkoli ohuiksi siivuiksi. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää kalaliemikuutiot ja vesi kattilaan.
3. Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää se liemeen. Lisää myös tomaattipyree,
ja hapankaali. Keitä noin 10 minuuttia.
ja hapankaali. Keitä noin 10 minuuttia.
4. Lisää kalapalat keittoon ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu tilli ja kuutioitu suolakurkku. Mausta pippurilla. Lisää annosten päälle lusikallinen fraichea.
Vinkki
Jos kaupastasi ei löydy kaurapohjaista fraichea (esim. Yosa tai Oatly), voit käyttää maitopohjaista vaihtoehtoa, esimerkiksi ruokarahkaa, turkkilaista jogurttia tai tavallista ranskankermaa.
Valmistusohje
1.
Poista ruodot ja nahka fileestä ja leikkaa se 2cm kuutioiksi.
2.
Kuori sipuli ja juurekset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös fenkoli ohuiksi siivuiksi. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää kalaliemikuutiot ja vesi kattilaan.
3.
Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää se liemeen. Lisää myös tomaattipyree,
ja hapankaali. Keitä noin 10 minuuttia.
ja hapankaali. Keitä noin 10 minuuttia.
4.
Lisää kalapalat keittoon ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu tilli ja kuutioitu suolakurkku. Mausta pippurilla. Lisää annosten päälle lusikallinen fraichea.
Vinkki
Jos kaupastasi ei löydy kaurapohjaista fraichea (esim. Yosa tai Oatly), voit käyttää maitopohjaista vaihtoehtoa, esimerkiksi ruokarahkaa, turkkilaista jogurttia tai tavallista ranskankermaa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g