Letut
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote4 dlmaitoa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1muna
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullomargariinia
-
1 tlsokeria
-
¼ tlsuolaa
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpullomargariinia
Valmistusohje
1. Sekoita ainekset ja anna turvota noin puoli tuntia.
2. Paista letut kevyesti rasvatulla pannulla.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
- Kokeile pinaattilettuja lisäämällä lettutaikinaan 75 g pakastepinaattia. Porkkanaletut syntyvät lisäämällä lettutaikinaan noin 200 g porkkanasosetta tai 2-3 dl mikrossa pehmennettyä porkkanaraastetta. Mausta molempia ripauksilla valkopippuria ja muskottipähkinää. Lisää kasvislettuvinkkejä
- Suolaiseksi täytteeksi sopii vaikka savulohitäyte. Makeaa kaipaavalle letun kaverina maistuu esimerkiksi viettelevä raparperikompotti vaniljajäätelön kera.
- Välillä maistuvat ihanat muurinpohjaletut ja hedelmäiset banaaniletut. Oletko kokeillut jo omenalettuja? Lounaaksi maistuvat ruokaisat lehtikaaliletut lohitäytteellä