Helppo

Letut

Helppo

Letut, lätyt, ohukaiset, räiskäleet… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Letut maistuvat niin aikuisille kuin lapsillekin, ja täytteellä makua on helppo tuunata.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
4 dl
maitoa
2 dl
vehnäjauhoja
1
muna
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
pullomargariinia
1 tl
sokeria
¼ tl
suolaa
Paistamiseen
Sydänmerkki-tuote
½ dl
pullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sekoita ainekset ja anna turvota noin puoli tuntia.
2. Paista letut kevyesti rasvatulla pannulla.

Vinkki

  • Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
  • Kokeile pinaattilettuja lisäämällä lettutaikinaan 75 g pakastepinaattia. Porkkanaletut syntyvät lisäämällä lettutaikinaan noin 200 g porkkanasosetta tai 2-3 dl mikrossa pehmennettyä porkkanaraastetta. Mausta molempia ripauksilla valkopippuria ja muskottipähkinää. Lisää kasvislettuvinkkejä
  • Suolaiseksi täytteeksi sopii vaikka savulohitäyte. Makeaa kaipaavalle letun kaverina maistuu esimerkiksi viettelevä raparperikompotti vaniljajäätelön kera.
  • Välillä maistuvat ihanat muurinpohjaletut ja hedelmäiset banaaniletut. Oletko kokeillut jo omenalettuja? Lounaaksi maistuvat ruokaisat lehtikaaliletut lohitäytteellä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g