Letut
Letut, lätyt, ohukaiset, räiskäleet… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Letut maistuvat niin aikuisille kuin lapsillekin, ja täytteellä makua on helppo tuunata.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote4 dlmaitoa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1muna
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullomargariinia
-
1 tlsokeria
-
¼ tlsuolaa
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita ainekset ja anna turvota noin puoli tuntia.
2. Paista letut kevyesti rasvatulla pannulla.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
- Kokeile pinaattilettuja lisäämällä lettutaikinaan 75 g pakastepinaattia. Porkkanaletut syntyvät lisäämällä lettutaikinaan noin 200 g porkkanasosetta tai 2-3 dl mikrossa pehmennettyä porkkanaraastetta. Mausta molempia ripauksilla valkopippuria ja muskottipähkinää. Lisää kasvislettuvinkkejä
- Suolaiseksi täytteeksi sopii vaikka savulohitäyte. Makeaa kaipaavalle letun kaverina maistuu esimerkiksi viettelevä raparperikompotti vaniljajäätelön kera.
- Välillä maistuvat ihanat muurinpohjaletut ja hedelmäiset banaaniletut. Oletko kokeillut jo omenalettuja? Lounaaksi maistuvat ruokaisat lehtikaaliletut lohitäytteellä
Välipalat ja jälkiruoat
Letut ja pannarit
Viljatuotteet
Lasten suosikit
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g