Piimävanukasta sitruslakalla

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G M K

Piimä keventää kermaisen vanukkaan makua ja rasvaisuutta. Vanukas hyytyy kerman ja sokerin oikean suhteen, keittoajan sekä happaman piimän ansiosta, joten mittaa ainekset huolellisesti. Lopputulos on samettisen pehmeä ja lusikoitava herkku.

Vinkki

Alkoholin sijaan voit käyttää sokeroitua sitruunamehua sekä sitruunan kuorta.

 



Raaka-aineet

2 dl
kuohukermaa
1 dl
sokeria
¼
vaniljatankoa
1 dl
piimää
Koristeeksi
100g
lakkoja
1 rkl
sitruslikööriä, esim. Limoncello

Valmistusohje

1. Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi neljäsosa sisuksesta kermaseoksen joukkoon. Kiehauta ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia.
2. Nosta kattila liedeltä. Lisää piimä kermaseoksen joukkoon. Kaada seos kahvikuppeihin tai jälkiruokamaljoihin. Anna jäähtyä ja nosta kulhot jääkaappiin. Anna hyytyä noin 4 tuntia tai yön yli.
3. Valuta lakoista ylimääräinen neste. Mausta lakat liköörillä. Anna maustua jääkaapissa ja nostele marjat sekä lientä hyytyneiden vanukkaiden pinnalle.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
230 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
9.7 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
22 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g