Raparperikompotti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 graparperia
-
1 dlvettä
-
1 dlfariinisokeria
-
1 dlsokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo raparperit. Kuori raparperit tarvittaessa, nuoret ohutkuoriset varret käyvät sellaisenaan. Pilko raparperit.
2. Laita vesi kiehumaan lisää sokeri ja fariinisokeri, sekoittele ja keitä sokerilientä hiljalleen sekoitellen 5 min. Lisää raparperin palat ja keitä sekoitellen niin, että raparperi pehmenee (n. 5 min). Ota kattila liedeltä ja kaada kompotti tarjoiluastiaan tai lasiseen hillopurkkiin jäähtymään.