G M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kikhernetahna uuniperunalle

G M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Maukas kikhernetahna maistuu perunan kaverina tai leivän päällä



Raaka-aineet

8
jauhoista perunaa
Kikhernetahna
1 tlk(n.230g)
kikherneitä
1 dl
vettä
2 rkl
tomaattipyrettä
1
valkosipulin kynsi
200 g
tuorejuustoa
½
paprika
½ tl
suolaa
½ tl
provancen yrttejä
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Laita pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 1 tunti.
2. Tee kypsymisaikana täyte. Valuta kikherneet ja laita korkeareunaiseen astiaan. Lisää kylmä vesi, tomaattipyre ja hienonnettu valkosipulin kynsi. Soseuta sauvasekoittajalla.
3. Lisää tuorejuusto, hienonnettu paprika sekä mausteet. Sekoita lusikalla tahnaksi. Laita maustumaan jääkaappiin.

Vinkki

Katso myös  kinkku- , tonnikala- ja paputäytteet uuniperunalle.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
105 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
105 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g