Uunijuurekset

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G L M K

Uunikypsennyksessä juuresten ja vihannesten maku muuttuu makeaksi ja miedommaksi - oivallinen ruoka uusien makujen opetteluun.

Vinkki

  • nopeutat juuresten kypsymistä esikeittämällä niitä 2-3 minuuttia. Öljyä ja mausta  keittämisen jälkeen. Kesäkurpitsa ja sipulit eivät esikeittämistä kaipaa.
  • myös pieni palakoko nopeuttaa kypsymistä 
  • uunijuureksiksi sopivat myös mm. tuoreet herkkusienet, paprika, kukka- ja parsakaali


Raaka-aineet

2 (160 g)
porkkanaa
2 (150 g)
punajuurta
200 g
palsternakkaa
100 g
lanttua
100 g
juuriselleriä
2
sipulia
5
valkosipulin kynttä
200 g
kesäkurpitsaa
Pinnalle
2 rkl
öljyä
1 rkl
rosmariinia tai timjamia
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele juurekset. Lohko myös sipulit ja paloittele kesäkurpitsa suurehkoiksi paloiksi.
2. Kaada öljy suureen kulhoon. Lisää kasvispalat ja sekoita.
3. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle yrtit, suola ja pippuri. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40-60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.