Jauheliha-sienikastike
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 gtuoreita tai pakastettuja sieniä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
3 rklvehnäjauhoja
-
6 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
2 rklsoijakastiketta
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippua
Valmistusohje
1. Puhdista mullat ja muut roskat sienistä pullasudilla. Pilko sienet ja sipulit. Kuullota kasviksia ja öljyä kevyesti paistinpannussa tai kasarissa. Lisää liha ja ruskista.
2. Ripottele pannuun vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi, ruokakerma soijakastike ja mausteet ja hauduta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Mausta lopuksi kirvelillä.
Vinkki
- Jos sienionni ei ole myötä, käytä kaupan viljeltyjä sieniä. Ruokakerman tilalle sopii 100 g tuorejuustoa
- Kirveli on oivallinen sieniruokien mauste. Lisää sitä halutessasi 1 rkl kuivattuna tai ½ dl tuoreena silppuna.