Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Jauheliha-sienikastike

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mikään ei ole parempaa syksyisen metsäretken jälkeen, kuin tuoreista sienistä valmistettu jauheliha-sienikastike.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
200 g
tuoreita sieniä
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulinkynttä
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
400 g
jauhelihaa
3 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
vettä
Sydänmerkki-tuote
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
2 rkl
soijakastiketta
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippua
1 rkl
kirveliä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Puhdista mullat ja muut roskat sienistä pullasudilla. Pilko sienet ja sipulit. Kuullota kasviksia ja öljyä kevyesti paistinpannussa tai kasarissa. Lisää liha ja ruskista.
2. Ripottele pannuun vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi, ruokakerma soijakastike ja mausteet ja hauduta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Mausta lopuksi kirvelillä.

Vinkki

Jos sienionni ei ole myötä, käytä kaupan viljeltyjä sieniä. Ruokakerman tilalle sopii 100 g tuorejuustoa

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g