Tikkupullat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
300 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
53 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
5 dlvehnäjauhoja
-
1 dlsokeri
-
2 tlleivinjauhetta
-
1 tlkardemummaa
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote2 dlmaitoa
-
Sydänmerkki-tuote3 rklpullomargariinia tai rypsiöljyä
- Leipomiseen
-
1 dlvehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset, lisää maito ja rasva. Sekoita tasaiseksi pehmeäksi taikinaksi ja laita taikina kannelliseen rasiaan.
2. Tee oksista reilun metrin mittaisia, sormenpaksuisia keppejä. Kuori tikut toisesta päästä n. 25 cm:n mitalta. Jos käytät kuivia tikkuja, liota niitä ensin kylmässä vedessä, etteivät ne pala kypsennyksen aikana.
3. Ota taikinasta pienen kananmunan kokoisia palojja ja pyörittele leikkuulaudalla sormenvahvuisiksi tangoiksi. Kierrä taikinanauhat keppien kuorittuihin päihin siten, että kierrosten väliin jreilun sentin rako kohoamiselle. Paista hitaasti kypsäksi nuotion hiilloksella, tikkua välillä pyörittäen, jotta pulla paistuu tasaisesti. Paistaminen kestää 10-15 minuuttia. Kypsän pullan tunnistaa kauniinruskeasta väristä ja siitä, että se irtoaa helposti tikusta.
Vinkki
- Voit tehdä tikkupullat myös perinteisestä pullataikinasta. Jos taikinanteosta pullanpaistoon kuluu reilusti aikaa, tee taikina viileään nesteeseen.
- Retkiolosuhteissa, kylmäsäilytyksen puuttuessa, voit valmistaa taikinan veteen tai käyttää maidon sijaan 3 rkl maitojauhetta (+ 2 dl vettä) ja rasvana rypsiöljyä.