
Ainekset
-
8 (n. 400 g)tuoretta tai säilykeaprikoosia
-
1pieni appelsiini
-
2munaa
-
1 ½ dlsokeria
-
1 ½ dlrypsiöljyä
-
2 ¼ dlvehnäjauhoja
-
2 dlmentelijauhetta
-
1 ½leivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
-
(muutamalaventelinkukka)
-
½ dlpistaasseja
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota suorakaiteen (n.19 cm x 26 cm) muotoinen uuni- tai piirakkavuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
2. Leikkaa aprikoosit puoliksi ja poista kivet. Jos käytät säilykeaprikoosia, valuta liemi. 1§Raasta appelsiinista kuorta 1 rkl.
3. Yhdistä kulhossa munat ja sokeri. Lisää öljy voimakkaasti vatkaten.
4. Lisää vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä hieman murskatut laventelinkukat. Sekoita ja levitä taikina vuokaan. Lisää aprikoosit, mutta älä paina niitä syvälle taikinaan.
5. Ripottele pinnalle rouhitut pistaasit. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30 – 35 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.
Vinkki
Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä. Säilytä se tarvittaessa jääkaapissa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
330 kcal
Rasvaa
21 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
30 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Aprikoosi-mantelikakku
Kostea aprikoosi-mantelikakku tuo tuulahduksen Etelä-Ranskasta. Jos käytössäsi on laventelia, se viimeistelee maun ihanasti.
Kostea aprikoosi-mantelikakku tuo tuulahduksen Etelä-Ranskasta. Jos käytössäsi on laventelia, se viimeistelee maun ihanasti.
Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
8 (n. 400 g)tuoretta tai säilykeaprikoosia
-
1pieni appelsiini
-
2munaa
-
1 ½ dlsokeria
-
1 ½ dlrypsiöljyä
-
2 ¼ dlvehnäjauhoja
-
2 dlmentelijauhetta
-
1 ½leivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
-
(muutamalaventelinkukka)
-
½ dlpistaasseja
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota suorakaiteen (n.19 cm x 26 cm) muotoinen uuni- tai piirakkavuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
2. Leikkaa aprikoosit puoliksi ja poista kivet. Jos käytät säilykeaprikoosia, valuta liemi. 1§Raasta appelsiinista kuorta 1 rkl.
3. Yhdistä kulhossa munat ja sokeri. Lisää öljy voimakkaasti vatkaten.
4. Lisää vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä hieman murskatut laventelinkukat. Sekoita ja levitä taikina vuokaan. Lisää aprikoosit, mutta älä paina niitä syvälle taikinaan.
5. Ripottele pinnalle rouhitut pistaasit. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30 – 35 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.
Vinkki
Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä. Säilytä se tarvittaessa jääkaapissa.
Valmistusohje
1.
Voitele ja jauhota suorakaiteen (n.19 cm x 26 cm) muotoinen uuni- tai piirakkavuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
2.
Leikkaa aprikoosit puoliksi ja poista kivet. Jos käytät säilykeaprikoosia, valuta liemi. 1§Raasta appelsiinista kuorta 1 rkl.
3.
Yhdistä kulhossa munat ja sokeri. Lisää öljy voimakkaasti vatkaten.
4.
Lisää vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä hieman murskatut laventelinkukat. Sekoita ja levitä taikina vuokaan. Lisää aprikoosit, mutta älä paina niitä syvälle taikinaan.
5.
Ripottele pinnalle rouhitut pistaasit. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30 – 35 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.
Vinkki
Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä. Säilytä se tarvittaessa jääkaapissa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
330 kcal
Rasvaa
21 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
30 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g