Mustikka-juustokakku

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
K

Juhlapöydän kruunaa mustikka-juustokakku, jolle sitruuna antaa pirteän makuvivahteen.



Raaka-aineet

Pohja
150 g
näkkileipää
1½ tl
kanelia
1½ rkl
tomusokeria
75 g
pullomargariinia
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250g)
maitorahkaa
1
kananmuna
1½ dl
sokeria
3 tl
vaniljasokerisa
2 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
sitruunankuorta
Mustikka-sitruunahillo
½ l
mustikoita
½ dl
sitruunamehua
1 rkl
sitruunankuorta
2 dl
hillosokeria
Koristeluun
2 dl
pensasmustikoita

Valmistusohje

1. Murskaa leivät/korput tehosekoittimessa tai hakkaa muruiksi muovipussin sisällä ja mausta kanelilla ja sokerilla. Lisää juokseva rasva. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Sekoita sillä välin täyteainekset tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
3. Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja nosta kylmään. Anna jähmettyä 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
4. Valmista mustikkahillo. Kiehauta mustikat ja sitruunamehu ja -kuori. Sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja kaada kylmän juustokakun päälle. Koristele pensasmustikoilla.