Mustikka-juustokakku
Sitruuna antaa kesäiselle mustikka-juustokakulle pirteän makuvivahteen. Salaisuus piilee herkullisessa itsetehdyssä murotaikinapohjassa ja mustikkahillossa. Koristele ihanuus lopuksi mustikoilla ja syötävillä kukilla tai mintunlehdillä.
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote150 gnäkkileipää
-
1½ tlkanelia
-
1½ rkltomusokeria
-
Sydänmerkki-tuote75 gpullomargariinia
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote1 prk (250g)maitorahkaa
-
1kananmuna
-
1½ dlsokeria
-
3 tlvaniljasokerisa
-
2 rklmaissitärkkelystä
-
1 rklsitruunankuorta
- Mustikka-sitruunahillo
-
Sydänmerkki-tuote½ lmustikoita
-
Sydänmerkki-tuote½ dlsitruunamehua
-
Sydänmerkki-tuote1 rklsitruunankuorta
-
2 dlhillosokeria
- Koristeluun
-
Sydänmerkki-tuote2 dlpensasmustikoita
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Murskaa leivät/korput tehosekoittimessa tai hakkaa muruiksi muovipussin sisällä ja mausta kanelilla ja sokerilla. Lisää juokseva rasva. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Sekoita sillä välin täyteainekset tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
3. Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja nosta kylmään. Anna jähmettyä 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
4. Valmista mustikkahillo. Kiehauta mustikat ja sitruunamehu ja -kuori. Sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja kaada kylmän juustokakun päälle. Koristele pensasmustikoilla.
Makeat leivonnaiset
Kakut ja muffinit
Täytekakut ja leivokset
Maitotuotteet
Marjat ja hedelmät
Viljatuotteet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Parasta sitruksista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g