Sipulikeitto

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
L M K

Sipulikeittoon tulee ihanan makea maku, kun sitä malttaa hauduttaa pitkään.

Vinkki

Jos otat keiton termosastiassa retkievääksi, pakkaa leivät ilman grillausta erikseen ja ota juustoraastetta rasiaan mukaan, sitä voi jokainen ripauttaa keittonsa päälle mausteeksi. 



Raaka-aineet

800 g
keltasipuleita
2-3
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
1 tl
sokeria
½-1 tl
anista
(ripaus
chiliä)
8 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 dl
omenamehua tai valkoviiniä
2-3
laakerinlehteä
½-1 tl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4 viipaletta
moniviljaleipää
2 tl
kasvirasvalevitettä
4 rkl
(voimakasta) juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Mittaa öljy kattilaan, lisää sipulit, sokeri, anis (ja ripaus chiliä). Kuullota niin, että sipuli saa hiukan väriä. Lisää vesi, liemikuutio sekä omenamehu tai viini.
2. Lisää myös mausteet ja anna poreilla hiljaa noin tunnin verran välillä sekoittaen.
3. Tarkista maku ja jaa annokset uuninkestäviin astioihin. Lisää jokaisen keiton päälle voideltu leipäviipale, jolla on juustoraastetta ja grillaa pari minuuttia uunivastuksen alla niin, että juusto sulaa. Voit myös grillata pelkät juustoleivät ja nostaa ne sitten annosten päälle.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g