Punakaalislaw
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gpunakaalia
-
Sydänmerkki-tuote50 gkevätsipulia tai purjoa
-
Sydänmerkki-tuote1 (150 g)omena
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote½ dlappelsiinin tai klementiinin mehua
-
Sydänmerkki-tuote¼ dl(oliivi)öljyä
-
2 tlpunaviinietikkaa
-
2 tlfenkolinsiemeniä
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 mmsuolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa punakaalista pois kova kanta ja suikaloi kaali. Viipaloi kevätsipulit ja raasta huuhdottu omena kuorineen. Sekoita ainekset kulhossa.
2. Purista mehua ½ appelsiinista tai 1 klementiinistä. Sekoita mehun joukkoon muut ainekset ja lisää kastike kaaliseokseen huolellisesti käännellen. Anna punakaalislawn maustua jääkaapissa ennen tarjoamista ainakin hetki.
Vinkki
Punakaalislaw säilyy jääkaapissa peitettynä noin kolme päivää. Salaatin rakenne pehmenee ja maku mehevöityy säilytyksen aikana.