G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Punakaalislaw

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pirteä sitruskastike täydentää punakaalin, sipulin ja omenan liiton herkulliseksi punakaalisalaatiksi, punakaalislawksi.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
500 g
punakaalia
Sydänmerkki-tuote
50 g
kevätsipulia tai purjoa
Sydänmerkki-tuote
1 (150 g)
omena
Kastike
Sydänmerkki-tuote
½ dl
appelsiinin tai klementiinin mehua
Sydänmerkki-tuote
¼ dl
(oliivi)öljyä
2 tl
punaviinietikkaa
2 tl
fenkolinsiemeniä
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 mm
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Leikkaa punakaalista pois kova kanta ja suikaloi kaali. Viipaloi kevätsipulit ja raasta huuhdottu omena kuorineen. Sekoita ainekset kulhossa.
2. Purista mehua ½ appelsiinista tai 1 klementiinistä. Sekoita mehun joukkoon muut ainekset ja lisää kastike kaaliseokseen huolellisesti käännellen. Anna punakaalislawn maustua jääkaapissa ennen tarjoamista ainakin hetki.

Vinkki

Punakaalislaw säilyy jääkaapissa peitettynä noin kolme päivää. Salaatin rakenne pehmenee ja maku mehevöityy säilytyksen aikana.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g