Veneperunat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
105 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote700 gperunoita (7-8 kpl)
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
½ tlpaprikajauhetta
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrosmariinia, timjamia tai muuta yrttiä
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese perunat huolellisesti. Puolita perunat pituussuunnassa ja leikkaa kukin puolikas 3-4 lohkoksi.
2. Voitele lohkot öljyyn kastetulla pullasudilla. Ripottele päälle mausteet.
3. Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki
- Lohkojen kera maistuu itse tehty ketsuppi.
- Lohkoperunat sopivat myös coleslawnja nyhtöpossupurilaisten seuraksi.