Perunarieskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote6 dlperunasosetta
-
1muna
-
¾ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlleseitä tai hiutaleita
-
2 - 3 dlhiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita muna ja suola perunamuussiin. Suolan määrää voi vähentää, jos perunasose on valmiiksi suolaista. Lisää muut ainekset. Jauhojen määrää voi lisätä, jos perunasose on ollut löysää. Taikina saa jäädä vähän tahmaiseksi
2. Nosta taikinasta lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle ja taputtele jauhojen kanssa 1 cm paksuisiksi leipäsiksi. Voit leipoa taikinan myös 2 suureksi rieskaksi. Paista 225 asteessa 15 – 20 minuuttia eli kunnes perunarieskat ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Jos perunasosetta ei ole aterioilta jäänyt, valmistat sen nopeasti perunasosejauheesta.
- Saat rieskoista kuitupitoisemmat, jos korvaat osan (1-1,5 dl) hiivaleipäjauhoista kuitupitoisemmilla täysjyväjauhoilla makusi mukaan. Esimerkiksi ruis-, vehnä-, ohra- tai kaurajauhoilla.
- gluteenittomat perunarieskat syntyvät gluteenittomista jauhoista ja hiutaleista.
- Kaikkien rieskojen hinta n. 1,3€ (syyskuu 2022)