 
                  Ainekset
- Pohja
- 
                    100 gtummaa leipää
- 
                    ½ dlpullomargariinia
- Täyte
- 
                    2liivatelehteä
- 
                    3 dlkuohukermaa
- 
                    100 gkylmäsavuporonpaistia
- 
                    400 gmaustamatonta kevyt tuorejuustoa
- 
                    2 rklpiparjuuritahnaa
- 
                    ½ tljauhettua mustapippuria
- 
                    1 dltuoretta persiljaa
- 
                    2 tlhunajaa
- 
                    2 rklsitruunamehua
- Koristeluun
- 
                    50 gkylmäsavuporonpaistia viipaleina
- 
                    1 dllakkoja
- 
                     
                    vesikranssinlehtiä tai herneenversoja
Valmistusohje
                    1. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka kelmulla (halkaisija 22–24 cm). Jauha leipä tai pilko pieneksi. Sekoita rasvan kanssa ja painele leipäseos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
                  
                                                                                  
                    2. Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 7 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita monitoimikoneella kylmäsavuporo, tuorejuusto, piparjuuritahna, mausteet, persilja ja hunaja tasaiseksi seokseksi.
                  
                                                                                  
                    3. Kuumenna sitruunamehu kuumaksi. Purista liivatteista vesi ja lisää kuumaan mehuun.  Anna hetki jäähtyä ja lisää juustoseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi.
                  
                                                                                  
                    4. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle. Peitä vuoka kemulla ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi tuntia tai seuraavaan päivään.
                  
                                                                                  
                    5. Nosta kakku vuoasta kelmun avulla tarjoiluvadille. Leikkaa kelmun reunat saksilla pois. Koristele kakku kylmäsavuporolla, lakoilla ja versoilla.
                  
                                                            Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                230 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                18 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                9.7 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                8 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                4 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                7 g
              
            
                Suolaa
              
              
                1 g
              
            
                                                                  Munaton
                                                        
          
                                                                  Munaton
                                                        
          Porokakku
Hyydytetty voileipäkakku on juhlava herkku kahvipöytään. Porokakussa yhdistyy herkullisesti suomalaisen ruokakulttuurin raaka-aineet: ruisleipä, poro ja lakka.
Hyydytetty voileipäkakku on juhlava herkku kahvipöytään. Porokakussa yhdistyy herkullisesti suomalaisen ruokakulttuurin raaka-aineet: ruisleipä, poro ja lakka.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- Pohja
- 
                    100 gtummaa leipää
- 
                    ½ dlpullomargariinia
- Täyte
- 
                    2liivatelehteä
- 
                    3 dlkuohukermaa
- 
                    100 gkylmäsavuporonpaistia
- 
                    400 gmaustamatonta kevyt tuorejuustoa
- 
                    2 rklpiparjuuritahnaa
- 
                    ½ tljauhettua mustapippuria
- 
                    1 dltuoretta persiljaa
- 
                    2 tlhunajaa
- 
                    2 rklsitruunamehua
- Koristeluun
- 
                    50 gkylmäsavuporonpaistia viipaleina
- 
                    1 dllakkoja
- 
                     
                    vesikranssinlehtiä tai herneenversoja
Valmistusohje
                    1. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka kelmulla (halkaisija 22–24 cm). Jauha leipä tai pilko pieneksi. Sekoita rasvan kanssa ja painele leipäseos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
                  
                                                                                  
                    2. Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 7 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita monitoimikoneella kylmäsavuporo, tuorejuusto, piparjuuritahna, mausteet, persilja ja hunaja tasaiseksi seokseksi.
                  
                                                                                  
                    3. Kuumenna sitruunamehu kuumaksi. Purista liivatteista vesi ja lisää kuumaan mehuun.  Anna hetki jäähtyä ja lisää juustoseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi.
                  
                                                                                  
                    4. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle. Peitä vuoka kemulla ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi tuntia tai seuraavaan päivään.
                  
                                                                                  
                    5. Nosta kakku vuoasta kelmun avulla tarjoiluvadille. Leikkaa kelmun reunat saksilla pois. Koristele kakku kylmäsavuporolla, lakoilla ja versoilla.
                  
                                                            Valmistusohje
                1. 
                                                              Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka kelmulla (halkaisija 22–24 cm). Jauha leipä tai pilko pieneksi. Sekoita rasvan kanssa ja painele leipäseos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
              
                2. 
                                                              Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 7 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita monitoimikoneella kylmäsavuporo, tuorejuusto, piparjuuritahna, mausteet, persilja ja hunaja tasaiseksi seokseksi.
              
                3. 
                                                              Kuumenna sitruunamehu kuumaksi. Purista liivatteista vesi ja lisää kuumaan mehuun.  Anna hetki jäähtyä ja lisää juustoseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi.
              
                4. 
                                                              Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle. Peitä vuoka kemulla ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi tuntia tai seuraavaan päivään.
              
                5. 
                                                                    
        Nosta kakku vuoasta kelmun avulla tarjoiluvadille. Leikkaa kelmun reunat saksilla pois. Koristele kakku kylmäsavuporolla, lakoilla ja versoilla.
              Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                230 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                18 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                9.7 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                8 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                4 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                7 g
              
            
                Suolaa
              
              
                1 g
              
             
   
            
                   
            
                   
            
                  