Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Pohja
2 ½ dl
ruisjauhoja
½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
80 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 ½ dl
perunasosetta
Täyte
150 g
savumuikkuja
200 g
porkkanoita
150 g
palsternakkaa
200 g
herkkusieniä
1
sipuli
1 rkl
öljyä
1 rkl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
Mu Munaton

Muikkupiiraat

Kala-kasvistäyte takaa mehukkaat piiraat iltapalalle. Kiireinen leipoo pikkupiirakoiden sijaan yhden ison tortun

Kala-kasvistäyte takaa mehukkaat piiraat iltapalalle. Kiireinen leipoo pikkupiirakoiden sijaan yhden ison tortun

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
2 ½ dl
ruisjauhoja
½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
80 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 ½ dl
perunasosetta
Täyte
150 g
savumuikkuja
200 g
porkkanoita
150 g
palsternakkaa
200 g
herkkusieniä
1
sipuli
1 rkl
öljyä
1 rkl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet. Lisää rasva nyppimällä, sekoita joukkoon perunasose. Sekoita tasaiseksi ja säilytä viileässä.
2.
Kuori ja pilko täytettä varten juurekset tikuiksi, silppua sipuli, puhdista ja viipaloi sienet.Kuullota sipuli pannulla öljyssä, lisää sienet, juurekset ja mausteet ja anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä. Koska muikuissa on suolaa, lisäsuolaa ei tarvita.
3.
Nosta muikut lautaselle ja valuta ylimääräinen öljy pois.
4.
Pyörittele taikinasta pötkö ja jaa 18 palaan. Kauli palat ohuiksi pyörylöiksi jauhojen avulla ja peitä pohjat, etteivät ne kuivu. Lisää pohjille täytettä ja 1–2 muikkua, sulje piiraat taittamalla reunat yhteen ja painelemalla kiinni. Paista piiraita 225 asteessa 10–15 minuuttia.

Vinkki

  • Jos jääkaapista ei löydy tähteeksi jäänyttä perunasosetta, teet sen nopeasti perunahiutaleista
  • Piiraat ovat parhaimmillaan lämpimänä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g