Pannukakku
Jälkiruokien klassikkoon, pannukakkuun saa helposti hyödynnettyä myös happaman maidon ja päiväysvanhat kananmunat - hävikkiruokaa parhaimmillaan! Pannari on myös yllätysvierailujen pelastajajälkiruoka. Sekoita raaka-aineet, laita uuniin ja voilà, pian makoisa pannari on valmis!
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote5 dlmaitoa
-
2munaa
-
2 ½ dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkauraleseitä
-
2 rklsokeria
-
1 tlleivinjauhetta
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklpullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota ainakin 10 minuuttia.
2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kun taikina on turvonnut, kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pannukakkua 20-30 minuuttia.
Vinkki
- Lämpimän mausteista makua pannukakkuun saat lisäämällä taikinaan ½ tl kanelia ja ½ tl kardemummaa.
- Itsetehty hillo kruunaa pannarin. Kokeile vaikka raikasta karviaishilloa tai pirteää puolukka-omenahilloketta.
Välipalat ja jälkiruoat
Letut ja pannarit
Viljatuotteet
Lasten suosikit
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
165 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
165 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g