Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra

Ainekset

Pohja
2 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
ruisjauhoja
¼ tl
suolaa
100 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
3-4 rkl
vettä
Täyte
1 dl
täysjyväriisiä
3 dl
vettä
2
kananmunaa
400 g
jauhelihaa (rasvaa max 10 %)
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
cayennepippuria
¼ tl
paprikajauhetta
Päälle
1
kananmuna
1 prk (200 g)
kermaviiliä (rasvaa max 7 %)
Voiteluun
kananmuna
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
193 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Jauhelihagalette

Jauheliha-riisiseoksella täytetty mehevä galette maistuu ruokaisana iltapalana tai lounaana raikkaan salaatin kanssa.

Jauheliha-riisiseoksella täytetty mehevä galette maistuu ruokaisana iltapalana tai lounaana raikkaan salaatin kanssa.

Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
2 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
ruisjauhoja
¼ tl
suolaa
100 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
3-4 rkl
vettä
Täyte
1 dl
täysjyväriisiä
3 dl
vettä
2
kananmunaa
400 g
jauhelihaa (rasvaa max 10 %)
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
cayennepippuria
¼ tl
paprikajauhetta
Päälle
1
kananmuna
1 prk (200 g)
kermaviiliä (rasvaa max 7 %)
Voiteluun
kananmuna

Valmistusohje

1.
Laita täytteen riisi kiehumaan veteen (3 dl). Keitä toisessa kattilassa kananmunat koviksi (noin 8 minuuttia).
2.
Sekoita pohjataikinan jauhot ja suola. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
3.
Lisää vettä lusikallinen kerrallaan ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä.
4.
Kauli taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 35 cm pyöreäksi levyksi.
5.
Ruskista jauheliha öljyssä.
6.
Sekoita jauhelihan joukkoon keitetty (ja valutettu) riisi (noin 2 dl), kuutioidut kananmunat ja mausteet.
7.
Riko päällyksen kananmuna kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Ota munaseoksesta tilkka talteen voitelua varten. Sekoita kermaviili kananmunan joukkoon.
8.
Levitä jauhelihatäyte taikinapohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi, mutta jätä reunoilta 4-5 cm ilman täytettä.
9.
Kaada kermaviiliseos jauhelihatäytteen päälle. Käännä reunat hieman täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla.
10.
Paista jauhelihagalettea 175 asteessa 35-40 minuuttia.

Vinkki

Täytteeseen voi käyttää tähteeksi jäänyttä riisiä tai muuta viljalisäkettä 2 dl.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
193 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Yhteistyössä