Ainekset
- Pohja
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 ½ dlruisjauhoja
-
¼ tlsuolaa
-
100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
3-4 rklvettä
- Täyte
-
1 dltäysjyväriisiä
-
3 dlvettä
-
2kananmunaa
-
400 gjauhelihaa (rasvaa max 10 %)
-
1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlcayennepippuria
-
¼ tlpaprikajauhetta
- Päälle
-
1kananmuna
-
1 prk (200 g)kermaviiliä (rasvaa max 7 %)
- Voiteluun
-
kananmuna
Valmistusohje
1. Laita täytteen riisi kiehumaan veteen (3 dl). Keitä toisessa kattilassa kananmunat koviksi (noin 8 minuuttia).
2. Sekoita pohjataikinan jauhot ja suola. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
3. Lisää vettä lusikallinen kerrallaan ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä.
4. Kauli taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 35 cm pyöreäksi levyksi.
5. Ruskista jauheliha öljyssä.
6. Sekoita jauhelihan joukkoon keitetty (ja valutettu) riisi (noin 2 dl), kuutioidut kananmunat ja mausteet.
7. Riko päällyksen kananmuna kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Ota munaseoksesta tilkka talteen voitelua varten. Sekoita kermaviili kananmunan joukkoon.
8. Levitä jauhelihatäyte taikinapohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi, mutta jätä reunoilta 4-5 cm ilman täytettä.
9. Kaada kermaviiliseos jauhelihatäytteen päälle. Käännä reunat hieman täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla.
10. Paista jauhelihagalettea 175 asteessa 35-40 minuuttia.
Vinkki
Täytteeseen voi käyttää tähteeksi jäänyttä riisiä tai muuta viljalisäkettä 2 dl.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
193 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g
Jauhelihagalette
Jauheliha-riisiseoksella täytetty mehevä galette maistuu ruokaisana iltapalana tai lounaana raikkaan salaatin kanssa.
Jauheliha-riisiseoksella täytetty mehevä galette maistuu ruokaisana iltapalana tai lounaana raikkaan salaatin kanssa.
Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 ½ dlruisjauhoja
-
¼ tlsuolaa
-
100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
3-4 rklvettä
- Täyte
-
1 dltäysjyväriisiä
-
3 dlvettä
-
2kananmunaa
-
400 gjauhelihaa (rasvaa max 10 %)
-
1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlcayennepippuria
-
¼ tlpaprikajauhetta
- Päälle
-
1kananmuna
-
1 prk (200 g)kermaviiliä (rasvaa max 7 %)
- Voiteluun
-
kananmuna
Valmistusohje
1. Laita täytteen riisi kiehumaan veteen (3 dl). Keitä toisessa kattilassa kananmunat koviksi (noin 8 minuuttia).
2. Sekoita pohjataikinan jauhot ja suola. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
3. Lisää vettä lusikallinen kerrallaan ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä.
4. Kauli taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 35 cm pyöreäksi levyksi.
5. Ruskista jauheliha öljyssä.
6. Sekoita jauhelihan joukkoon keitetty (ja valutettu) riisi (noin 2 dl), kuutioidut kananmunat ja mausteet.
7. Riko päällyksen kananmuna kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Ota munaseoksesta tilkka talteen voitelua varten. Sekoita kermaviili kananmunan joukkoon.
8. Levitä jauhelihatäyte taikinapohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi, mutta jätä reunoilta 4-5 cm ilman täytettä.
9. Kaada kermaviiliseos jauhelihatäytteen päälle. Käännä reunat hieman täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla.
10. Paista jauhelihagalettea 175 asteessa 35-40 minuuttia.
Vinkki
Täytteeseen voi käyttää tähteeksi jäänyttä riisiä tai muuta viljalisäkettä 2 dl.
Valmistusohje
1.
Laita täytteen riisi kiehumaan veteen (3 dl). Keitä toisessa kattilassa kananmunat koviksi (noin 8 minuuttia).
2.
Sekoita pohjataikinan jauhot ja suola. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
3.
Lisää vettä lusikallinen kerrallaan ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä.
4.
Kauli taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 35 cm pyöreäksi levyksi.
5.
Ruskista jauheliha öljyssä.
6.
Sekoita jauhelihan joukkoon keitetty (ja valutettu) riisi (noin 2 dl), kuutioidut kananmunat ja mausteet.
7.
Riko päällyksen kananmuna kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Ota munaseoksesta tilkka talteen voitelua varten. Sekoita kermaviili kananmunan joukkoon.
8.
Levitä jauhelihatäyte taikinapohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi, mutta jätä reunoilta 4-5 cm ilman täytettä.
9.
Kaada kermaviiliseos jauhelihatäytteen päälle. Käännä reunat hieman täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla.
10.
Paista jauhelihagalettea 175 asteessa 35-40 minuuttia.
Vinkki
Täytteeseen voi käyttää tähteeksi jäänyttä riisiä tai muuta viljalisäkettä 2 dl.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
193 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g
Yhteistyössä