L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Vietnamilaiset kesärullat

L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kevyet riisipaperiin käärityt rullat ovat raikasta kesäruokaa parhaimmillaan. Voit tehdä rullien kokoamisesta myös ohjelmanumeron: varaa kypsät ainekset pöytään ja jokainen voi koota omat rullansa makunsa mukaan.



Raaka-aineet

20 kpl
riisipaperiarkkeja (esim. Blue Dragon)
Lihatäyte
400 g
maustamattomia broilerin filepihvejä tai suikaleita
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Kala tai katkaraputäyte
200 g
katkarapuja TAI
400 g
lohifileetä
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
n. 125 g
vermisellejä (riisinuudeli)
2
avokadoa
2
porkkanaa
100 g
kurkkua
½ ruukku
jääsalaattia
2 dl
sinimailasen ituja
½ ruukkua
tuoretta korianteria
pari oksaa
tuoretta minttua
Kastike
1
valkosipulin kynsi
4 rkl
vähäsuolaista soijakastiketta
4 rkl
limetin mehua
2 rkl
vettä
1-2 tl
valko- tai riisiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Tee liha tai kalatäyte: Kypsennä (pilkottu) broileri öljytikassa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä samoin myös kala. Anna jäähtyä. Katkaravuille riittää esikäsittelyksi sulatus ja valutus.
2. Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
3. Pilko täytteen porkkanat, avokado ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Jos haluat, voit pehmentää porkkanatikkuja mikrossa. Revi salaattia pienemmäksi ja hienonna yrtit. Pilko täytteen lihaa tai kalaa tarvittaessa pieniksi suupaloiksi.
4. Ota lautaselle lämmintä vettä ja kasta yksi riisipaperiarkki kerrallaan pyöräyttäen veteen, kunnes se pehmenee. Nosta arkki työlaudalle ja lisää kaikkia täytteen aineksia keoksi. Kääri rullaksi ja laita lautaselle. Täytä samoin muut arkit ja laita rullat jääkaappiin tarjoiluhetkeä odottamaan.
5. Hienonna kastikkeen valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset. Kaada jokaiselle ruokailijalle pieni kippo kastiketta rullien kastamista varten.

Vinkki

Tästä annoksesta nauttii 4 - 5 ruokailijaa: rullia kannattaa varata 3-4 ruokailijaa kohden. 

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.0 g
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.0 g