
Ainekset
-
1sipuli kuutioituna
-
2sellerin vartta kuutioituna
-
1valkosipulinkynsi murskattuna
-
0,5 rklöljyä
-
2 purkkia (à 240 g)voipapuja (säilyke)
-
1 lkana- tai kasvislientä
-
50 glehtikaalia
-
1/2sitruunan mehu
-
mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
1. Kuullota sipuli- ja sellerikuutiot kattilassa. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista vielä noin puolisen minuuttia.
2. Lisää kattilaan valutetut voipavut ja kana- tai kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia.
3. Aja puolet keitosta sauvasekoittimella hienoksi ja yhdistä.
4. Lisää lehtikaali ja anna kiehua vielä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
5. Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa maun mukaan suolalla.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
43 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Voipapukeitto
Kermaisen pehmeät voipavut ovat tämän keiton sydän. Käytä tähän säilyke voipapuja.
Kermaisen pehmeät voipavut ovat tämän keiton sydän. Käytä tähän säilyke voipapuja.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1sipuli kuutioituna
-
2sellerin vartta kuutioituna
-
1valkosipulinkynsi murskattuna
-
0,5 rklöljyä
-
2 purkkia (à 240 g)voipapuja (säilyke)
-
1 lkana- tai kasvislientä
-
50 glehtikaalia
-
1/2sitruunan mehu
-
mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
1. Kuullota sipuli- ja sellerikuutiot kattilassa. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista vielä noin puolisen minuuttia.
2. Lisää kattilaan valutetut voipavut ja kana- tai kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia.
3. Aja puolet keitosta sauvasekoittimella hienoksi ja yhdistä.
4. Lisää lehtikaali ja anna kiehua vielä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
5. Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa maun mukaan suolalla.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Valmistusohje
1.
Kuullota sipuli- ja sellerikuutiot kattilassa. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista vielä noin puolisen minuuttia.
2.
Lisää kattilaan valutetut voipavut ja kana- tai kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia.
3.
Aja puolet keitosta sauvasekoittimella hienoksi ja yhdistä.
4.
Lisää lehtikaali ja anna kiehua vielä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
5.
Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa maun mukaan suolalla.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
43 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Yhteistyössä
