Ainekset

1
sipuli kuutioituna
2
sellerin vartta kuutioituna
1
valkosipulinkynsi murskattuna
0,5 rkl
öljyä
2 purkkia (à 240 g)
voipapuja (säilyke)
1 l
kana- tai kasvislientä
50 g
lehtikaalia
1/2
sitruunan mehu
mustapippuria maun mukaan
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
43 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Uusi

Voipapukeitto

Kermaisen pehmeät voipavut ovat tämän keiton sydän. Käytä tähän säilyke voipapuja.

Kermaisen pehmeät voipavut ovat tämän keiton sydän. Käytä tähän säilyke voipapuja.

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1
sipuli kuutioituna
2
sellerin vartta kuutioituna
1
valkosipulinkynsi murskattuna
0,5 rkl
öljyä
2 purkkia (à 240 g)
voipapuja (säilyke)
1 l
kana- tai kasvislientä
50 g
lehtikaalia
1/2
sitruunan mehu
mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

1.
Kuullota sipuli- ja sellerikuutiot kattilassa. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista vielä noin puolisen minuuttia.
2.
Lisää kattilaan valutetut voipavut ja kana- tai kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia.
3.
Aja puolet keitosta sauvasekoittimella hienoksi ja yhdistä.
4.
Lisää lehtikaali ja anna kiehua vielä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
5.
Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa maun mukaan suolalla.

Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
43 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g

Yhteistyössä