Flatbread

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
M K

Hapanimelä balsamicosiirappi viimeistelee nämä litteät leipäset herkullisiksi suupaloiksi.

Vinkki

Kokeile tomaattien sijaan täytteenä myös paahdettuja paprikoita tai pikapaistettuja kesäkurpitsaviipaleita.



Raaka-aineet

Leivät
2 dl
vettä
10 g
hiivaa
½ tl
suolaa
1 rkl
öljyä
5 dl
hiivaleipäjauhoja
Paahdetut tomaatit
200 g
kirsikkatomaatteja
1 rkl
öljyä
½ tl
sokeria
¼ tl
rouhittua mustapippuria
ripaus
suolaa
3 oksaa
tuoretta rosmariinia tai timjamia
Balsamicosiirappi
½ dl
tummaa balsamicoa
½ dl
sokeria
(2 rkl
vettä)
Lisäksi
100 g
tuorejuustoa
50 g
rucolaa

Valmistusohje

1. Laita ensiksi tomaatit paahtumaan uuniin: halkaise huuhdellut tomaatit ja laita leikkauspinta ylöspäin pellille leivinpaperin päälle. Lorauta pintaan öljyä ja ripottele päälle mausteet. Anna paahtua 150 asteessa noin tunti.
2. Lämmitä leipästen vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja öljy sekä jauhoja vähitellen, kunnes saat kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
3. Tee odotellessa balsamicosiirappi: mittaa ainekset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia tai kunnes seos paksunee hiukan. Siirappi paksunee lisää jäähtyessään.
4. Jaa taikina 10 osaan ja kauli noin 12x20 cm:n kokoisiksi soikeiksi leipäsiksi. Voitele paistin- tai parilapannu kevyesti öljyllä ja paista leipiä yksi kerrallaan noin 2 minuuttia/puoli. Pidä leivät lämpiminä liinan alla.
5. Sivele paistettujen flatbreadien pintaan lusikallinen tuorejuustoa, tomaatinpuolikkaita sekä rucolaa. Viimeistele pinta balsamicosiirappiraidoilla.
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
172 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g