Linssikeitto
Seuraa paljastus: linssikeitosta ovat innostuneet nekin, joiden lempikasviksiin selleri ei varsinaisesti kuulu. Riko siis omia tai lähipiirisi ennakkoluuloja ja tarjoa tätä maukasta linssikeittoa, vaikkapa tuoreiden sämpylöiden kera.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2(puna)sipulia
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote3porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote3lehtisellerin vartta
-
Sydänmerkki-tuote100 g(kirsikka)tomaatteja
-
3 dlpunaisia tai vihreitä linssejä
-
1 lvettä
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta persiljaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Pilko kasvikset. Kuullota sipulit kattilassa. Lisää porkkana- ja sellerinpalat, huuhdellut linssit sekä puolitetut kirsikkatomaatit. Anna kypsyä pari minuuttia.
2. Lisää vesi ja keitä linssikeittoa noin puoli tuntia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Jos haluat sileän keiton, soseuta sauvasekoittimella. Mausta ja lisää lopuksi hienonnettu persilja.
Vinkki
- Voit käyttää sipulin sijaan myös lempeänmakuista purjoa.
- Kirsikkatomaatin ohella linssikeittoon sopii myös tavallinen tomaatti, esimerkiksi ylikypsät tomaatit uppoavat linssisoppaan erinomaisesti! Jos tomaattia ei kaapista löydy, pari turausta tomaattipyreetä sopii linssikeittoon yhtä lailla.
- Testaa myös muut ihanat kasviskeitot: porkkana-inkiväärikeitto, juustoinen kukkakaalikeitto ja kurpitsakeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g